Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TAJNI OKRŠAJ Amerika izvršila sajber napad protiv Irana?

Svijet
Autor:

Foto: RAS Srbija

Sjedinjene Države izvele su tajnu sajber operaciju protiv Irana nakon napada 14. septembra na naftne postrojenja Saudijske Arabije, za koje Vašington i Rijad krive Teheran, izjavila su dva američka zvaničnika za Rojters.

Zvaničnici, koji su željeli da ostanu anonimni, rekli su da se operacija dogodila krajem septembra i da je cilj operacije bio da su smanji sposobnost Teherana da širi “propagandu”, javio je Rojters.

Jedan od zvaničnika rekao je da je napad uticao na fizički hardver, ali nije saopštio dodatne detalje.

Ovaj napad je indikator kako administracija predsjednika Donalda Trumpa pokušava da se suprotstavi onome što vidi kao iransku agresiju, ali bez da dođe do većih sukoba između ove dvije države.

Upitan o ovom izvještaju Rojtersa u srijedu, iranski ministar komunikacija i informacione tehnologije Mohamad Javad Azari-Jahromi rekao je da je “sigurno da su to sanjali”, javila je agencija Fars.

Taj napad SAD ograničeniji je od ostalih takvih operacija protiv Irana ove godine, nakon što je u junu oboren američki bespilotni avion i navodni napad iranske revolucionarne garde na naftne tankere u Zalivu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO