Politika

„Tako je kada pare udare u glavu, a bahatost nadjača pristojnost“ Crnadak žestoko odgovorio na optužbe Stanivukovića da „kokodače“

Nikada u istoriji PDP jedan član Predsjedništva nije rekao drugom da kokodače. Sve do juče. Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje.

Igor Crnadak i Draško Stanivuković ispred Vlade RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

To je poručio potpredsjednik PDP Igor Crnadak komentarišući izjavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Komentarišući kritike Crnatka i još jednog od potpredsjednika Milka Grmuše, Stanivuković je izjavio da ga ne brinu „kokodakanja“ onih koji ne misle dobro partiji.

SNSD već tri puta za redom gubi u Banjaluci i to ubjedljivo. Neće ih narod u našem gradu. I zato su digli ruke od Banjaluke. Po prvi put su izabrali rukovodstvo u kojem ni predsjednik SNSD, niti jedan od potpredsjednika nisu iz Banjaluke. Da bi prevarili birače, smislili su plan da ovaj put imaju svog gradonačelnika, ali koji je formalno iz druge stranke. E, pa ne može! – poručuje Crnadak.

Ističe da svaki kandidat PDP mora provoditi politiku PDP, te se pita šta je tu sporno.

-Pogotovo kad smo upravo za tu politiku dobili ogromnu podršku Banjaluke. Zašto na uporne pozive da opozicija ima samo jednog kandidata, da taj kandidat nastupi na našoj pobjedničkoj opozicionoj platformi, te da nijedan pojedinac i nijedna sujeta ne smiju biti iznad glavnog zajedničkog cilja, uvijek dobijamo isti odgovor – JAPAJAPAJA? Danas je jasnije nego ikad da će opozicija u Banjaluci imati samo jednog, zajedničkog kandidata za gradonačelnika. A vlast, po svemu sudeći, najmanje dva – napisao je Crnadak na Fejsbuku.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, tereni i performansi su odlična nadogradnja, kada imate jasnu politiku i kada ste iskreni prema biračima.

Ali, kada prevarite narod, kada ih brutalno slažete i pređete na drugu stranu, onda nema tog terena i samohvalisanja koji vam mogu pomoći. O tome zašto se opstruiše održavanje Sabora PDP u Banjaluci, iako je poslednji bio u junu 2017. godine, kome je stalo do PDP, a kome nije, ko dolazi na sastanke, a ko ne dolazi, zašto su raspuštena sva tijela PDP u Banjaluci prije godinu i po dana i o nekim drugim unutarstranačkim  temama ćemo na organima Partije. PDP će u četvrtak i u subotu imati istorijske, prelomne sjednice. PDP će potvrditi da je jedan od najistrajnijih lidera opozicionog bloka i konačno otkloniti sve dileme – naglašava Igor Crnadak.

Kako kaže, sve drugo bi od PDP napravilo „samo još jedan vagončić u tragikomičnoj kompoziciji koju predvodi SNSD“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu