Kultura

"TATA KAŽE DA ĆE SE I BORITI NA MEGDANU" Sin Balaševića o očevom zdravstvenom stanju

Đorđe Balašević (66) trenutno se oporavlja na intenzivnoj njezi u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici gdje je hospitalizovan i ugrađeni su mu stentovi.

"TATA KAŽE DA ĆE SE I BORITI NA MEGDANU" Sin Balaševića o očevom zdravstvenom stanju
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Njegov sin Aleksa otkrio je kako se poznati kantautor sada osjeća.

Za sve što pitaju kako je moj tata… On poručuje da će se možda čak i boriti na megdanu kako se osjeća – napisao je Aleksa Balašević uz fotografiju svog oca koji boksuje.

Povodom zdravstvenog stanja Đorđa Balaševića oglasila se i Balaševićeva kćerka Jovana Balašević navodeći da se umjetnik sada dobro osjeća – ali i da mu nije bilo dobro.

– Da preduprijedim sve koji će mi postaviti sljedeće pitanje. Tata je dobro. Nije se osjećao dobro, zbog toga je preventivno pregledan i u Kamenici. Hvala svima koji brinu i imaju razumijevanje zbog otkazanog koncerta – napisala je Jovana Balašević na Instagramu ne želeći da detaljiše.

A podsjećamo, druga kćerka Đorđa Balaševića, Beba Balašević, izivnila se svima zato što je zbog zdavstvenog stanja njenog tate otkazan koncert u Kragujevac.

Pročitajte još

Kako saznaje Blic iz izvora u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, Balašević je operisan danas u toku prepodneva, stabilnog je stanja i uspješno se oporavlja na Odjeljenju intenzivne njege gdje će ostati do daljnjeg.

– Pacijent se osjeća dobro i postoperativni tok teče po protokolu. Vrhunski stručnjaci Instituta uradili su svoj posao veoma profesionalno kao što to uvijek i čine i tokom intervencije pacijentu su u dva krvna suda ugrađeni stentovi. Mnogi nisu svjesni da je to jedna ozbiljna intervencija ali je to za naše doktore već postala rutinska operacija kojom je kod Balaševića rješeno stanje nakon akutnog infarkta – objašnjava za Blic izvor iz Instituta.

Dodaje i da je izuzetno nezahvalno prognozirati ishod oporavka jer je to veoma individualna stvar i razlikuje se od pacijenta do pacijenta.

Foto: RAS Srbija
Foto: RAS Srbija

– Zaista je nezahvalno reći kada će se oporaviti zato što je svaki pacijent priča za sebe. Puno stvari utiče na oporavak i uvijek su moguće razne postoperativne ali i postinfarktne komplikacije. U idealnim uslovima pacijent provodi u bolnici 5 – 6 dana i onda se pušta na kućno liječenje. Za sada je pacijent pod budnim okom ljekara u Odjeljenju intenzivne nege i nisu mu dozvoljene posjete zato što mora imati savršen mir i mora biti zaštićen od svih mogućih infekcija što je izuzetno važno za pravilan postoperativni tok. Nakon otpuštanja slijedi kućno liječenje koje će biti dogovoreno sa našim specijalistima, a ogleda se u redovnim kontrolama i redovnom uzimanju terapija, pravilnom načinu ishrane i generalno insistiranju na zdravom načinu života – kaže sagovornik.

(Blic)