Zabava

"Tati sam vrijedila kao tri sina, glumu sam zapostavila" Ivanu je publika voljela u "Srećnim ljudima", a život joj danas izgleda ovako

Ivana Mihić, lijepa pedesetjednogodišnja glumica, priznaje da živi život o kom je oduvijek maštala.

"Tati sam vrijedila kao tri sina, glumu sam zapostavila" Ivanu je publika voljela u "Srećnim ljudima", a život joj danas izgleda ovako
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Još pije mog rođenja moji roditelji su kupili imanje i sazidali kuću, nedaleko od Beograda, u kojoj su živeli posljednjih desetak godina, a kroz cijeli moj život tu smo provodili veliki dio ljeta, a ponekad i dio zime. Dunav protiče na oko dvije stotine metara od kuće te sam se kao dijete često kupala i igrala pored vode. Pravila sam kućicu na drvetu, imala svoju družinu po uzoru na neke od omiljenih junaka iz dragih mi knjiga za djecu, sa drugarima preko ljeta zarađivala za džeparac berući voće na okolnim plantažama, vozila bicikl od jutra do mraka, igrala se istraživača po okolnim šumama, s majkom pravila ajvar i džemove, a sa ocem pomagala komšiluku kada se peče rakija. Tako živopisno djetinjstvo učinilo me je i danas veoma vezanom za ovaj kraj, te i sada ovdje često boravim – kazala je nedavno za Blic.

– Oduvijek sam voljela da se bavim vrtlarstvom i uz moju majku, koja je na imanju bila glavni pejzažni arhitekta, bila sam sa tatom izvođač radova. Komšije su me hvalile, a ja uživala u tome da tati vrijedim kao tri sina – dodala je tom prilikom Ivana, koju smo gledali u serijama “Srećni ljudi” i “Gore – dole”.

Pročitajte još

Kako trenutno pauzira kada je filmska umjetnost u pitanju, Ivana se posvetila pisanju. Ipak, mnogo je onih kojima nedostaje da je gledaju u pozorištu ili na TV ekranu.

– Silom prilika i događaja odvojila sam se na neko vrijeme i od glume i od produkcije. Srećnom me čine smijeh mojih sestričina Noemi i Anael, duhovitost mojih bratanaca Saše i Nikole. I sa familijom i sa mnogobrojnim prijateljima čujem se često putem Facetime ili Vibera i sličnih aplikacija… Strpljivo čekamo da pandemija prođe, pa da obnovimo stari način komunikacije, zagrlimo se… U slobodno vrijeme volim da slikam, da pravim kolaže, gledam putopisne emisije, slušam muziku, vježbam – navela je ona tad.

Ivana je jednom prilikom iznijela svoj stav o lošim iskustvima u životu.

– Uglavnom ljudi gledaju da loša iskustva što prije zaborave. I zbog toga je moguće da nam se loše stvari i ponavljaju. Ali, nije dobro ni opterećivati život onim što je bilo loše. Treba pronaći mjeru za sve. Naravno, postoje velike tragedije koje se ne smiju nikad predati zaboravu – rekla je bila za Novosti.

Prihvati notifikacije