Politika

TEGELTIJA JASAN ”Hitno realizovati mjere za saniranje posljedica epidemije”

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija upoznao je na sastanku putem video-linka međunarodne predstavnike o potrebi što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih epidemijom virusa korona.

TEGELTIJA JASAN ”Hitno realizovati mjere za saniranje posljedica epidemije”
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Na sastanku sa međunarodnim predstavnicima razgovarano je o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na sastanku su učestvovali direktor Svjetske banke u BiH Emanuel Salinas, šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, rezidentni predstavnik Razvojnog programa u BiH Stelijana Nedera, te ambasadori Švajcarske Andrea Rauber Sakser i Švedske Johan Stromkvist.

Tegeltija je izrazio spremnost Savjeta ministara za saradnju i podršku aktivnostima koje doprinose unapređenju životnog standarda svih građana.

Sagovornici su zajednički ukazali na značaj ulaganja u vodoprivredne infrastrukturne projekte, kako bi se građanima, posebno u situacijama poput pandemije virusa korona, obezbijedili nesmetano i kontinuirano vodosnabdijevanje i sanitacija, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su učestvovali i ministri spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te zamjenik ministra finansija i trezora u Savjetu ministara Hazim Rančić.