Hronika

Tek rođenu bebu BACILI U KONTEJNER: Baka i majka djeteta u zatvoru zbog pokušaja ubistva

Branki P. (61) iz Obrenovca, koja se tereti za pokušaj teškog ubistva tek rođenog unučeta, djevojčice koja je srećom pronađena živa u kontejneru u tamošnjem naselju Rojkovac, za još 30 dana produžen je pritvor u kojem je od hapšenja, 23. decembra prošle godine.

Tek rođenu bebu BACILI U KONTEJNER: Baka i majka djeteta u zatvoru zbog pokušaja ubistva
FOTO: SHUTTERSTOCK

Ovu vijest su potvrdili iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dodajući da je sada pritvor određen i njenoj kćerki Milji P. (23), koja je optužila majku da joj je bebu bacila u kontejner.

Pročitajte još

Pritvor im je određen kako boravkom na slobodi ne bi uticale na svjedoke, ponovile ili dovršile započeto krivično djelo, ali i zbog velikog uznemirenja javnosti do kojeg je došlo, pišu Novosti.

Branka P. je poslije hapšenja, u policiji negirala da je bacila tek rođenu unuku u kontejner. Nju je za ovo djelo prijavila kćerka Milja P. (23) koja se krišom porodila u roditeljskom stanu, da bi nakon nastalih komplikacija, hitno bila prevezena u bolnicu, gde je bila na liječenju. Nakon toga, i ona je uhapšena i sad je u pritvoru, a njena beba je zbrinuta i na sigurnom je. Branka P. je i u tužilaštvu tvrdila da nije ona odgovorna za pokušaj ubistva unučeta, nego kćerka.

– Moja mama nije bacila unuče u kontejner. To tvrdim sa sigurnošću, jer je cijelog života pomagala starima i djeci. Nažalost, sumnjam da je to uradila moja sestra Milja – rekla je, za Novosti, Brankina druga kćerka Nataša P.

Rajko P., suprug Branke P. i otac Milje P. ništa nije znao sve dok se na vratima porodičnog stana nije pojavila policija, koja je uhapsila njegovu suprugu i Hitna pomoć, koja je odvezla kćerku Milju u bolnicu. Nakon toga, saznao je i za tek rođenu unuku, koju je iz kontejnera izvadila i spasla Katarina Ilić, mlada policajka iz Obrenovca.