Zabava

"Terapiju morate da uzimate dok ste živi" Sanja Vučić otvoreno o borbi sa zdravstvenim problemima

Pjevačica Sanja Vučić otvoreno je govorila o svojim zdravstvenim problemima i otkrila kroz šta je sve prošla ne bi li shvatila šta je uzrok njenih problema.

Sanja Vučić
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Ona je, kako kaže, Sanji je ustanovljena pogrešna dijagnoza i prepisani pogrešni lijekovi.

– Bila sam kod psihijatra i mislila sam da je to neki vid depresije, što doktorka meni jeste na kraju dijagnostikovala – kazala je Sanja Vučić na početku.

“Prepisala mi je antidepresive”

– To, naravno, nije bilo tačno. Prepisala mi je antidepresive, što ja, naravno, nisam pila – dodala je nekadašnja članica grupe “Hurricane”.

Pjevačica ističe da nije mogla da prepozna svoje simptome.

Pročitajte još

– Ovo je razlog zašto uvijek u intervjuima volim da promijenom svoj problem sa štitnom žlijezdom, jer ja u tom periodu nisam mogla da prepoznam svoje simptome. Nisam znala da to postoji uopšte – dodala je Sanja za Unu.

Ona je dala savjet svim ženama da redovno odlaze na preglede, prenosi Blic.

– Žene znaju same sebi da postavljaju dijagnozu. Mnogo će im biti ljepši kvalitet života, samo da odu i izvade krv, antitela i vitamin D – zaključila je Vučićeva.

Ona je otkrila i kako se osjeća s obzirom na to da ima neizlječivi sindrom.

Žao mi je što se Hašimoto predstavlja kao bauk, a u stvari je stanje sa kojim se može sasvim dobro živjeti. Najneprijatnija je, u stvari, činjenica da morate da uzimate terapiju dok ste živi, ali ako ljudi svakog jutra piju kafu, zašto ja pola sata prije doručka ne bih popila jednu tableticu? Jednostavnije rečeno, kad doživite stres ili se duže vrijeme nervirate, a moguće je i da imunitet “zabaguje”, u tijelu počnu da se stvaraju antitela koja štitnu žlijezdu doživljavaju kao neprijatelja. Ta “vojska antitela” pokušava da je uništi, nesvjesna da je riječ o vitalnom djelu organizma. Kad je znatnije ugroze, ona prestane da luči hormone, pa hipofiza upozorava organizam da nešto nije u redu. Već stvorena antitela ne mogu da nestanu, ali možete da ih smanjite tako što pijete hormone koje bi, da je sve u redu, proizvodila štitna žlijezda. Upravo zato govorimo o neizlečivom stanju – kazala je Sanja jednom prilikom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu