Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TERORISTIČKI NAPAD NA KRIMU U krvoproliću stradalo 18 osoba, napadač izvršio samoubistvo (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Screenshot Youtube

Napad u koledžu u Kerču izvršio je 22-godišnji student ove obrazovne ustanove, koji je u međuvremenu izvršio samoubistvo, saopštio je šef administracije Krima Sergej Aksjonov, javio je Interfaks.

Aksjonov je rekao da je broj žrtava porastao na 18. Ruska istražna komisija saopštila je da je tijelo napadača pronađeno u zgradi koledža.

U saopštenju se dodaje da incijalni pregled tijela pokazuje da su žrtve nastradale od hitaca iz vatrenog oružja

Sumnja se da je u pitanju teroristički akt, a pojedini svjedoci tvrde da je više maskiranih napadača pucalo na ljude u vrijeme eksplozije.

Eksploziju u Politehničkoj školi u Kerču na Krimu izazvala je bomba sa metalnim predmetima postavljena u kafeteriji, saopštio je danas Ruski istraživački komitet.

Većina žrtava su tinejdžeri, naveo je Komitet.

Kako su Rojtersu rekli očevici, đaci i djeca iz obližnjeg vrtića su evakuisani nakon eksplozije.

Dva svjedoka su za RT rekli da su maskirani napadači jurili po zgradi i pucali na đake otprilike u vrijeme kada je došlo i do eksplozije.

– Čula se eksplozija, sva stakla su popucala. I onda su naoružani ljudi počeli da trče, otvaraju vrata i pucaju na sve – rekao je jedan profesor.

Jedan učenik je ispričao kako je vidio ljude sa puškama i bombama.

– Bilo ih je puno, ali ne mogu reći koliko. Pucali su na učenike i nastavnike, sve na putu. Sumnjam da su pogodili mnogo ljudi, vidio sam jednog ili dva. Takođe su bacali eksploziv – rekao je on.

Među žrtvama i povrijeđenima ima najviše učenika koledža.

RIA Novosti je prenijela da Nacionalni antiteroristički komitet saopštio da je eksploziju uzrokovala eksplozivna naprava puna šrapnela u kantini. Stručnjaci Federalne bezbjednosne službe vrše istragu na licu mjesta. Kako piše Sputnjik, u toku je potraga za mogućim osumnjičenima.

– Desila se detonacija neidentifikovanog eksplozivnog uređaja u Kerču – rekao je Nacionalni antiteroristički komitet.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da vlasti razmatraju terorizam kao mogući uzrok eksplozije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je naredio ministarstvu zdravlja i spasilačkim službama u Rusiji da preduzmu sve neophodne mjere kako bi pomogle povrijeđenima i da se oni, kojima je to najpotrebnije, prevezu na liječenje u bolnice u ruskim gradovima.

Prethodno je rečeno da je curenje gasa unutra kantine koledža moguć uzrok eksplozije, prenijeli su lokalni mediji koji se pozivaju na svjedoke. Bezbjednosne službe su navele da je deset osoba poginulo, a oko 40 povrijeđeno. Prema drugim izvorima, povrijeđenih ima oko 50.

Na licu mesta se nalazi veliki broj vozila hitne pomoći i vatrogasaca, a u bolnicu su odvedene 34 osobe. Oblast oko škole je blokirala vojska.

Eksplozija je odjeknula u popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

Krim je poluostrvo u sastavu Ukrajine, koje je Rusija anektirala 2014. godine.

(Srna, Tanjug)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO