Politika

"TEŠKO OBJAŠNJIVA ODLUKA" PDP o imenovanju Špirića u komisiju koja se bavi borbom protiv korupcije

Кada građani ove zemlje pomisle da su vlasti nanizale sve moguće apsurde, oni iznova iznenade novim, teško objašnjivim odlukama.

"TEŠKO OBJAŠNJIVA ODLUKA" PDP o imenovanju Špirića u komisiju koja se bavi borbom protiv korupcije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Saopšteno je ovo iz PDP, nakon imenovanje Nikole Špirića za člana Кomisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

– Informacija koja je potvrđena u „Službenom glasniku BiH“, s pravom je podigla buru u javnosti. Špirić, čovjek koji je već dvije godine na crnoj listi Vlade Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije, u BiH, zemlji apsurda, nadzire prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije – navode u PDP.

Dodaju da je osim američke crne liste, Špirić “ostao upamćen i po objašnjenjima na koji način je stekao basnoslovnu imovinu, a koja graniče sa naučnom fantastikom, poput onoga da je sve stekao prodajom knjiga”.

– Činjenica da čovjek biografije poput Špirićeve nadzire prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije ukratko bi se moglo opisati samo jednom rečenicom – to je kao da su svjesno pustili lisicu u kokošinjac – navode u PDP.