Digitalna Srpska

TESTNA FAZA JOŠ TRAJE Krom napokon dobija TAMNI NAČIN RADA

“Dark mode”, odnosno tamni način rada možda napokon stiže u Guglov Krom. Uočen je, naime, u eksperimentalnom izdanju Kanari.

TESTNA FAZA JOŠ TRAJE Krom napokon dobija TAMNI NAČIN RADA
FOTO: SASCHA STEINBACH/EPA

Prije nego što se počnete igrati s Kanarijem podsjetićemo vas kako je riječ o izdanju Kroma koje služi za testiranje novih funkcija prije nego što će biti puštene u službena izdanja.

Dostupno je samo na Krombukovima na kojima je uključen poseban način rada namijenjen razvojnim programerima i može biti nestabilno.

Ako ipak želite vidjeti o čemu se radi trebate insralirati kanal Kanari. Nakon što ste to učinili otvorite Krom i u adresnu traku unesite chrome://flags/#enable-force-dark i chrome://flags/#enable-webui-dark-mode.

Pročitajte još

Probno izdanje zasad još ima nekoliko računarskih bugova, ali čini se kako se tamni način proteže na cijeli korisnički interfejs, piše Verge, a prenosi Noob.

Tokom zadnjih nekoliko mjeseci Gugle je uveo tamni način rada u Gmail, Kalendar, Fit i svoju aplikaciju za mobilne telefone. Operativni sistemi Android i iOS počeli su podržavati taj način rada tokom prošle godine.