Sudbine

TEŽAK ŽIVOT MINE LAZAREVIĆ "Molila sam doktore da mi sačuvaju glas, ja od toga živim" (FOTO)

Poznata glumica Mina Lazarević svojevremeno je prošla kroz težak životni period, kako zbog razvoda, tako i zbog zdravstvenih problema sa kojima se suočila.

TEŽAK ŽIVOT MINE LAZAREVIĆ "Molila sam doktore da mi sačuvaju glas, ja od toga živim" (FOTO)
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Mina Lazarević može da se pohvali velikih uspjesima na pozorišnim daskama i malim ekranima, ali je život van scene nije previše mazio. Još od 2005. godine glumica je u kreditima, a 2015. godine doživjela je i fizičko nasilje od tadašnjeg supruga. Svi ti stresovi učinili su da se Mina suoči sa još jednim izazovom borbom za svoje zdravlje.

– Svako ima slabu tačku, ne postoji neko ko je nema. Ja sam ekstrovertna osoba, ne gutam, ne čuvam stres u sebi, imam potrebu sve to da izbacim. Čini mi se da sam poslije svega toga osjećala potrebu da treba sa svojim okruženjem da podijelim slušajte svoje tijelo, nemojte da ignorišete neke signale koje vam daje, jer te svakodnevnica melje. Malo je vremena da ga posvetiš sebi i provedeš vrijeme sa sobom – ispričala je glumica prošle godine u emisiji Preživjeli na K1 te objasnila da i sama u početku nije obraćala dovoljno pažnje na sebe:

– Ignorisala sam signale koje mi je tijelo davalo, to nema veze sa zdravstvenom neprosvešćenosti i nemogućnosti da se to riješi. Nažalost naslijedila sam osobinu svoje bake i majke da su mi svi moji bližnji važniji od mene same. Na kraju dođe vrijeme da moraš nešto da preduzmeš. U prvom momentu nisam znala da se tu nešto dešava i da moram na operaciju, čak sam planirala da nastavim da igram predstave. U pitanju je bila štitna žljezda. Međutim kad je stigao nalaz, morala sam na još jednu operaciju, jer je bio maligan. Nakon saznanja sam otišla u kola da se isplačem jer obično tako ide. U tim trenucima krenu neke misli neizdrživo da ti naviru i ne možeš sebe da smiriš. Kreneš da razmišljaš o djeci i o svim stavkama koje treba da središ, prenosi Blic.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

Nakon saznanja Mina je ubrzo podvrgnuta operaciji kada joj je izvađena cijela štitna žlijezda. Tu su krenule nove brige za glumicu, s obzirom na to godinu dana nije mogla neometano da govori.

– Naravno od operacije moje glasnice su bile u haosu, ne mogu normalno ni da govorim ni da pjevam. Kad su mi rekli gledaćemo da rez bude što manji, da se ne vidi, rekla sam doktorima, ma pustite to gledajte mi glasne žice, ja od toga živim. Tad nisam mogla ništa da radim sa svojim glasom, ali nisam odustajala. Ta blokada je trajala više od godinu dana i nastavila sam da forsiram i da pričam i da pjevam. Nakon toga sam igrala predstave normalno, jer nisam željela da dozvolim sebi tu vrstu pada – istakla je tada Mina koja je dugo krila da je bolesna i od svojih bližnjih:

– Dešavalo mi se to da se toliko trudim da se ne vidi da sam operisana da me ni djeca ne razumiju, govorili su mi zašto sam stalno smorena. Onda sam ih stavila ispred sebe i rekla, mama se operisala, ali će biti okej. Možda ću biti umorna, možda ću biti neraspoložena, ali morate da me razumijete. Ne treba ići u krajnost i sve kriti od djece, ali isto tako vjerujem da ne treba ni da ih opeterećujete kad su mali nepotrebnim detaljima, ali im treba objasniti na njihov način da razumiju kroz šta prolazite.

Poznata glumica progovorila je i o detaljima razvoda od bivšeg supruga, baletana Gorana Stanića, koji ju je pretukao prije šest godina u stanu u kojem su zajedno živjeli. Baletan je tada priznao krivicu i postigao nagodbu da provede godinu dana u kućnom pritvoru. Ona je na pitanje voditelja pomenute emisije da li je nešto na početku veze sa baletanom ukazivalo na to da bi mogao da bude nasilan odgovorila:

– Ne, nisam vidjela u zajedničkom životu da do toga može da dođe. Brak trpi razna iskušenja i živjeti sa nekom ne znači da će uvijek biti sve lijepo i da je uvijek blagostanje. Meni je zlostavljanje i kad ti pušiš, a meni smeta nikotin. Sve što radiš, a meni ne prija se može tako gledati. U početku je sve lijepo, zaljubljen si, strast, onda svakodnevice povlači neka druga raspoloženja. Pa se upoznajete na različite načine, pa starite različito. Nekad su dva profila zajedno fatalna, a odvojeno su sasvim normalni ljudi – ispričala je u oktobru prošle godine Mina, te dodala da joj je nateže u tim trenucima bilo zbog djece:

– Djeca postavljaju jedni drugima razna pitanja jer su iskrena i direktna. Trudila sam se da obavim sa njima razgovore dok ne dođe to sve do njih, ali morali su da prođu pakao u školi tih nekih pitanja i pogleda. Ponosna sam što dijele sve sa mnom i imamo otvoren odnos. Objasnila sam svojoj djeci da to nije nešto što se samo njima dešava, da se nažalost dešava i drugima i da je razvod normalan. Kad se desilo drugima drugarima iz odjeljenja da su im se roditelji rastali, onda su oni bili empatični više od drugih i znali su da ohrabre svoje drugare.

Na pitanje kako je njen stariji sin, kog je Mina dobila iz zajednice u kojoj je bila prije braka sa Goranom, reagovao na sve ono što se dešavalo između nje i Stanića, glumica je odgovorila:

– Pa, burno je reagovao. Hvala bogu tada je bio na moru, nije bio sa nama. On je stariji i normalno je da drugačije doživljava sve. Ali… Mislim, šta da ti kažem… – rekla je Mina.

Prihvati notifikacije