Svijet

TEŽAK ZLOČIN Lični asistent osumnjičen da je UBIO I RASKOMADAO šefa milionera

Očekuje se da će lični asistent 33-godišnjeg direktora njujorške tehnološke kompanije Gokada, Fahima Saleha, koji je pronađen raskomadan u svom luksuznom njujorškom stanu, biti optužen za njegovo ubistvo, navela su dva neimenovana zvaničnika.

TEŽAK ZLOČIN Lični asistent osumnjičen da je UBIO I RASKOMADAO šefa milionera
FOTO: FAHIMS/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Saleh je posljednju put viđen živ na snimku video nadzora zgrade u kojoj je živio, kako sa jednim muškarcem odjevenim u crno ulazi u lift koji vodi direktno u apartman.

Policijski izvor CNN tvrdi da je muškarac odmah po ulasku u Salehov apartman izvršio napad.

Kada je sestra nastradalog Saleha došla da provjeri zašto joj se ne javlja, otkrila je bratovljev torzo kod dnevne sobe, a ostale dijelove tijela odložene u najlon kese u drugim dijelovima stana.

Očekuje se da će lični asistent Tiris Devon Haspil (21) biti optužen za ubistvo drugog stepena i druga krivična djela, prenio je Njujork tajms.

Detektivi vjeruju da je motiv za ubistvo bilo otkriće Saleha da je njegov asistent ukrao desetine hiljada dolara od njega i da se dogodilo uprkos činjenici da ga nije prijavio i da mu je odredio plan otplate kako bi mu vratio novac, rekao je jedan od zvaničnika.

Očekuje se da će policija najaviti hapšenje na konferenciji za novinare kasnije danas.