Svijet

TIJELO PRONAŠAO SIN Muškarac na silu upao u stan, pa ženu mahnito izbo nožem

Županijski sud u Zagrebu odredio je pritvor 35-godišnjaku koji je u četvrtak uveče ubio vlasnicu stana na zagrebačkim Srednjacima.

Policija, Hrvatska
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

Protiv njega je otvorena istraga za ubistvo, za koje je Krivičnim zakonikom predviđena kazna zatvora od najmanje pet godina.

Potvrđeno je da se ubistvo dogodilo oko 20.50 sati kada je 35-godišnji muškarac nasilno ušao u stan i oštrim predmetom joj nanio više uboda i posjekotina.

Slučaj je otkriven u petak ujutro jer se vlasnica stana nije pojavila na poslu. Zbog toga je njen sin došao u njen dom i našao svoju majku mrtvu. Uviđaj na licu mjesta trajao je do ranih popodnevnih sati, a vrlo brzo je potvrđeno da je osoba povezana sa zločinom privedena.

Pročitajte još

Kako N1 saznaje, 35-godišnji osumnjičeni koji je izvršio ubistvo bio je potpuno rastrojen tokom saslušanja. Istražiteljima je rekao da je “spasao svemir”. Inače, riječ je o čoveku koji je bio član političke stranke i na lokalnim izborima 2021. godine, kao njen predstavnik, bio je član biračkog odbora u naselju u kojem se dogodilo ubistvo.

– Istražnom sudiji Županijskog suda u Zagrebu podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenog zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Sudija istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio pritvor okrivljenom – potvrdilo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, piše Index.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu