Hronika

TJELOHRANITELJ JE VIKNUO "SNAJPER" Napadač na crnogorskog biznismena ispalio NEKOLIKO HITACA

Napadač, koji je iz vatrenog oružja ranio crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića dok je sjedio sa episkopom Joanikijem, dovezao se na nekoliko desetina metara od biznis lože na prvom spratu beogradskog hotela Kraun Plaza, pripremao se nekoliko minuta, a onda je počeo da puca iz snajperske puške, pišu crnogorske Vijesti.

TJELOHRANITELJ JE VIKNUO "SNAJPER" Napadač na crnogorskog biznismena ispalio NEKOLIKO HITACA
FOTO: VESNA LALIĆ, YOUTUBE/RAS SRBIJA

Da je napadač koristio municiju velike razorne moći, svjedoči i to da je još 7-8 gelera završilo u plafonu i susjednim stolovima, kao i rupa na troslojnom staklu, prečnika 7,8 centimetara – rekao je sagovornik Vijesti.

Kako su ispričali svedoci drame u hotelu, kada se čuo prvi pucanj, jedan od Davidovićevih telohranitelja je viknuo: “Snajper!”

– Davidovićev pratilac je reagovao kada se čuo pucanj… svi su legli na pod – kažu svjedoci.

Joanikije i Davidović (62), bili su sami za stolom u beogradskom hotelu u trenutku pucnjave. Episkop Joanikije rekao je da je u Beograd preksinoć doputovao nepun sat prije nego nego je njegov prijatelj ranjen iz vatrenog oružja.

– Hvala Bogu Davidović je dobro – rekao je Joanikije.

Podsjetimo, napadač je iz snajpera Davidovića ranio u ruku, a ranjeni nikšićki biznismen je privatnim vozilom prevezen u privatnu zdravstvenu ustanovu.

Ubrzo nakon toga na Novom Beogradu pronađen je zapaljen automobil marke “reno” u kom se nalazio snajper za koji se vjeruje da ga je napadač koristio pri ranjavanju Davidovića.

Miodrag Daka Davidović, mjesto gdje je pronađen spaljeni auto, Novi Beograd

Prema pisanju crnogorskih medija, Miodrag Daka Davidović prethodnih godina bio je zainteresovan za bavljenje politikom. Prije dvije godine prodao je benzinsku pumpu u Nikšiću i planirao da se povuče iz što više poslova koja je započeo u Crnoj Gori. Pored benzinske pumpe, Davidović se bavio i proizvodnjom alkoholnih pića, kao i građevinskim poslovima.

U vlasništvu Davidovićeve kompanije “Neksan” bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju prije dvije godine kupila od ruske Metropol grupe.