Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TJERAO JE I DA PROSI Počeli vezu preko interneta, namamio je u BiH i život pretvorio u PAKAO

Hronika
Autor:

Foto: Shuttersatock

Počeli vezu preko društvene mreže, namamio je u BiH i život joj pretvorio u pakao

Da treba biti oprezan u komunikaciji preko društvenih mreža, na teži je način naučila djevojka, koja se umesto u romantičnoj vezi, našla u paklu. A zbog onog što joj je učinio, 28-godišnjak, inače državljanin BiH, je krivično prijavljen za trgovinu ljudima.

Priča je počela na jednoj od društvenih mreža u februaru 2018. i trajala je do septembra 2019. Osumnjičeni 28-godišnjak se lažno predstavljao te je slao zahtjeve za prijateljstvom raznim djevojkama. Tako je pristupio i žrtvi, s kojom se prvo dopisivao preko interneta, da bi se potom njih dvoje upoznali i u stvarnom svetu, piše Telegraf.

Počeli su vezu, a djevojka je kako kaže tužilaštvo, prema 28-godišnjaku postala emocionalno zavisna. On ju je pak uvjerio da bi trebalo da dođe u BiH i s njim počne da živi.

Prevarom ju je namamio da dođe u BiH u koju je došla 11. jula 2018. i tada je za nju počeo pakao. Jer čim je došla, 28-godišnjak joj je uzeo ličnu kartu i mobilni, te joj je onemogućio da se slobodno kreće.

– Nikada nećeš vidjeti svoju porodicu ne budeš li radila šta tražim. A vjeruj mi ošišaću te do gole kože – učestalo je 28-godišnjak prijetio preplašenoj žrtvi koju je uz to i tukao.

Želio je da je ponizi i preplaši tako da je može natjerati da prosi za njega. Ona je to i činila pa je obilazila kuće u jednom mestu u BiH i prosila novac, koji je predavala 28-godišnjaku, a on je taj novac zadržavao za sebe.

Sumnjiči se i da ju je 20. novembra 2018. naterao da autobusom ode u Hrvatsku i da tamo u poslovnicama dva operatera sklopi ugovore o kupovini dva mobilna telefona vrednih oko 600 evra. Prije nego što je na graničnom prelazu ušla u autobus, 28-godišnjak joj je zaprijetio.

– Uništiću te ako kome išta kažeš – rekao joj je.

Kada mu se žrtva vratila, on je od nje uzeo mobilne te i prodao ih, nakon čega su se vratili u BiH. Nadalje, 28-godišnjak se sumnjiči i da je 23. maja 2019. sa žrtvom legalno došao u grad na području Splitsko-dalmatinske županije.

Njih dvoje živjeli su u apartmanu s njegovom petočlanom porodicom, u malom stanu i u lošim životnim uslovima.

On je svoju žrtvu prisiljavao da svaki dan od 9 do 18 skuplja i preprodaje plastične boce te njemu predaje većinu novca, a taj životni horor žrtve trajao je do 18. septembra 2019.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO