Svijet

"TO BI MOGLO IZAZVATI SUKOBE" Hrvatski medij tvrdi da se sprema hapšenje Mila Đukanovića

Uskoro bi mogao biti uhapšen bivši dugogodišnji predsjednik i premijer Crne Gore Milo Đukanović, tvrdi zagrebački Jutarnji list, pozivajući se na dobro obaviještene izvora u Podgorici bliskih tom nekadašnjem crnogorskom lideru.

"TO BI MOGLO IZAZVATI SUKOBE" Hrvatski medij tvrdi da se sprema hapšenje Mila Đukanovića
FOTO: STEPHANIE LECOCQ/EPA

Dakle, kako se priča po Podgorici, državno tužilaštvo, koje je sada pod kapom vladajuće prosrpske koalicije, to bombastično hapšenje priprema nakon što se navodno dogovorilo s nedavno iz Velike Britanije izručenim ‘biznismenom’ Duškom Kneževićem koji je navodno pristao surađivati i biti ‘zaštićeni svjedok pokajnik’ – tvrdi Jutarnji list.

Oni podsjećaju da se Mila Đukanovića već dugo optužuje da je vrh crnogorske “koruptivne hobotnice”.

– Podsjetimo da ga je sud u Bariju svojevremeno teretio zbog sumnje na šverc cigaretama, a i u Briselu su izražavali negodovanje zbog njegovih sumnjivih poslova i ‘tolerisanja kriminalnih radnji’ te dugogodišnje vladavine, preko 30 godina – navodi list.

Jutarnji, međutim, tvrdi da se radi o političkom obračunu s bivšim vlastima, da da cijelu priču vode prosrpske političke stranke.

– Hapšenje Mila Đukanovića bilo bi prvorazredni događaj s mogućim dalekosežnim posljedicama jer evidentno je da to hapšenje i eventualni proces ne bi imali samo “kriminalnog obilježje” nego bi nosili i veliki politički teret obračuna sadašnjih prosrpskih vlasti da razbiju svoje procrnogorske suparnike. I moglo bi dodatno izazvati sukobe u ionako rastrojenom i raskoljenom crnogorskom društvu – navodi Jutarnji list.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu