Zabava

"To je mač sa tri oštrice" Snima se film o Ivanu Gavriloviću (VIDEO, FOTO)

Denser Ivan Gavrilović nedavno je otkrio da je u pripremi film o njemu. U razgovoru je reditelj Marko Jovičić otkrio je nepoznate detalje ovog projekta.

Ivan Gavrilović
FOTO: UROŠ ARSIĆ / RAS SRBIJA

Tako je, to je trenutno u procesu rada. Rekao sam: “Dok ne pročitam scenario, nećemo raditi film”. Dokle god to ne bude dovoljno kvalitetno i dok ne bude materijala da jedan reditelj transponuje taj tekst, ekranizuje odnosno prebaci cijelo to vrijeme devedesetih, mislim da je to mač sa tri oštrice, uzeti da se radi tako nešto – iskreno kaže Marko i dodaje da se uveliko sakupljaju priče iz devedesetih godina:

– Sam scenario još uvijek ne postoji. Trenutno postoje tri dramaturga koji sakupljaju sve te priče. Tek dok ja ne budem siguran da je to kvalitetno i dok ne prođe kroz još tri do četiri ruke nekih drugih scenarista, u to se nećemo upustiti. Kao ideju, to sve postoji i podržavam i jesam za to da se radi, ali je poenta da bez dobrog scenarija ne želim da se upustim u tu priču, prenosi Blic.

Kako kaže, denser je izrazio želju kog glumca želi da vidi u glavnoj ulozi, ali se Marko nije složio sa tom idejom.

– Ivan Gavrilović je želeo da ga igra Pavle Mensur. Ja obožavam Pavla, s tim što mislim da po svom karakteru nama treba neko ko je brži. Prije mi je u glavi trenutno Deniz Murić. Pavle je svakako u tom miljeu da može da odigra fenomenalno taj milje devedesetih, svakako bih ga stavio da igra nešto drugo- kaže Jovičić koji otkriva da u pitanju neće biti autobiografski film:

– Ovaj film bih svrstao rame uz rame sa “Ranama” jer će na taj način i tako biti ispričana priča. Nije autobiografski kao “Toma” koji izaziva emociju i nostalgiju. Biće dosta suroviji film.

Na pitanje da li možemo da očekujemo i samog Ivana Gavrilovića da se pojavi u filmu, Marko odgovara.

Ivan Gavrilović
FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

-Ne bih miješao babe i žabe, prosto ako se pravi film o tome, glumci su tu da bi to odigrali. Ne znam šta su radili u “Nedelji” sa Džejom, da li su miješali neke realne kolege iz svijeta muzike sa glumcima, ali ja bih razdvojio te dvije stvari. Ne bih dozvolio čak ni prisustvo na samim snimanjima tih ljudi koje neko igra. Treba ostaviti slobodu i nama sa ove strane kamere i da glumci ispričaju priču na neki drugi način- iskren je Marko u razgovoru.

Ističe da je denseru jasno dao do znanja da film neće raditi ukoliko mu se ne svidi cijeli scenario, te da u tom slučaju potraži drugog scenaristu.

Pročitajte još

– Nisam bio fan, ali zbog literature i svega kompletno moraš da uđeš kompletno u te ljude da bi mogao da uopšte zagaziš u sve to i uzmeš da radiš. Rekao sam i Gavriloviću: “Bolje nađite drugog reditelja, nego da radim nešto samo da bih uradio jer će vjerovatno da bude popularno i da prođe kod publike”. Nema potrebe na silu nešto raditi što nije moja šoljica čaja u tom trenutku jer prvenstveno ja želim da budem siguran u to što radim- zaključuje Marko Jovičić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije