Banjaluka

"To je velika finansijska podrška za nas" Stanivuković uručio prva rješenja o stipendiranju učenika

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je danas prva rješenja o stipendiranju učenika za školsku 2022/23. godinu, u sklopu programa stipendiranja učenika i studenata, vrijednog oko 1,8 milion KM.

"To je velika finansijska podrška za nas" Stanivuković uručio prva rješenja o stipendiranju učenika
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

-Sa ponosom mogu reći da imamo najveća ulaganja u infrastrukturne projekte za škole, najveća ulaganja u stipendije i dodatna davanja za druge potrebe naših učenika, poput odlazaka na takmičenja, gdje predstavljaju i svoj grad i Republiku rekao je on I poručio da  Grad u ovom trenutku daje maksimum da obezbijedi najbolje moguće uslove za obrazovanje mladih.

Anja Šobot, učenica drugog razreda Gimnazije rekla je da joj mnogo znači stipendija koju je dobila od Grada po osnovu postignutog uspjeha.

– Velika je to finansijska podrška za sve nas i možemo je iskoristiti na različite načina u skladu sa našim potrebama – rekla je ona.

Pravo na stipendiju u tekućoj školskoj godini ostvarilo je 1.374 banjalučkih srednjoškolaca, a stipendije su dodijeljene po tri osnova – na osnovu uspjeha u školi, na osnovu socijalnog statusa i za deficitarna zanimanja.Od ove školske godine stipendije su uvećane. Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 260 KM. Stipendije koje se dodjeljuju prema socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečno iznose 150 KM.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije