Politika

"To nije stav BiH i njenih građana" Tegeltija naglašava da su pojedinci iznosili lične ili partijske stavove o Ukrajini

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija ocijenio je danas da iznošenje pojedinačnih stavova o dešavanjima u Ukrajini, bez zvaničnog stava Predsjedništva BiH, predstavlja lični stav pojedinca ili njegove političke partije, a ne stav BiH ili njenih građana.

"To nije stav BiH i njenih građana" Tegeltija naglašava da su pojedinci iznosili lične ili partijske stavove o Ukrajini
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tegeltija je rekao Srni da je za spoljnu politiku nadležno Predsjedništvo BiH, koje utvrđuje jedinstvene stavove o svim spoljnopolitičkim pitanjima, navodeći da Predsjedništvo BiH do sada nije zauzelo zvaničan stav u vezi sa situacijom u Ukrajini.

– Prema informacijama koje ja imam Predsjedništvo BiH je posljednji put razgovaralo i zauzimalo stava o Ukrajini 2014. godine – rekao je Tegeltija i dodao da Savjet ministara neće imati zvaničan stav sve dok ga ne utvrdi Predsjedništvo BiH.

Pročitajte još

On je naveo da situacija u Ukrajini izaziva zabrinutost kod svih u BiH te izrazio nadu da će materijalna i ljudska stradanja biti što manja.

Tegeltija je pozvao sve u BiH da se suzdrže nepotrebnih komentara te da sačekaju zvanične stavove Predsjedništva BiH i da to bude obavezujuće za sve institucije

Prihvati notifikacije