Zabava

"TOLIKO BIH TI TOGA PRIČAO, BAĆUŠKA MOJ" Godinu dana od smrti Grua, najbliži neutješni

Reper Dalibor Andonov Gru tragično je izgubio život prošle godine na današnji dan, tokom vožnje kajta u Zemunu.

"TOLIKO BIH TI TOGA PRIČAO, BAĆUŠKA MOJ" Godinu dana od smrti Grua, najbliži neutješni
FOTO: BALKAN INFO/SCREENSHOT YOUTUBE

Dalibor Andonov Gru iza sebe je ostavio suprugu Danicu i sinove Vuka i Relju, a godišnji pomen na groblju Orlovača održan je proteklog vikenda.

Na današnji dan, prijatelji, porodica i kolege oživjeli su uspomenu na tragično stradalog repera, a među njima je i Igor Lazić Nigor, koji je bio Gruov veliki prijatelj.

– Gdje si baćuška moj, godina je prošla već, toliko bih ti toga pričao, toliko bih ti toga htio reći – napisao je Nigor, uz Gruovu fotografiju.

Kako piše Pink.rs, na nadgrobnom spomeniku ispisani su stihovi Gruove pjesme ”Adrenalin džanki”, a na današnji dan reperov grob prekriven je cvijećem.

– Za njega nikad nije bilo granica, život kao knjiga, svaki dan nova stranica. Konci što ga drže suviše su tanki, put je izabrao sam adrenalin džanki – stihovi su pomenute pjesme, koji su ispisani na spomeniku uz reperovu sliku koja je nastala tokom jedne njegove vožnje kajta.

Dalibor Andonov koji je bio poznat pod nadimkom Gru je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a poslije toga u Beograd. Upravo je u Beogradu završio mašinsku školu, ali ubrzo je shvatio kako je njegova najveća ljubav muzika. Muzikom je počeo da se bavi odmah nakon srednje škole. Neko je vrijeme trenirao vaterpolo, a posljednjih godina volio je da skija i igra košarku.

Sa pesmom “Biću tu” je 1996. godine postao jedan od najpopularnijih repera ne samo u Srbiji nego i u regionu.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

Poslije velikog uspjeha ove pjesme uslijedili su i drugi albumi sa hitovima: “Vetrenjače”, “Gru 2” te kompilacija “95-2000” i mnogi drugi.

Svojevremeno je učestvovao i u rijalitiju “Veliki Brat VIP”.

Prema nezvaničnim rezultatima obdukcije, Gru je tok kobnog 9. septembra 2019. godine od jakih udaraca u vodu zadobio dva preloma kičme, nakon čega se udavio, piše Blic.

Prihvati notifikacije