Banjaluka

Topić za Srpskainfo: Nemam simptome, ne znam na osnovu čega Begić zaključuje ko treba u SAMOIZOLACIJU

Gospodin Topić je pet dana znao da je njegova supruga pozitivna na korona virus i usudio se doći u Skupštinu grada, rekao je odbornik PDP Ivan Begić.

Topić za Srpskainfo: Nemam simptome, ne znam na osnovu čega Begić zaključuje ko treba u SAMOIZOLACIJU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Njegove riječi uznemirile su one koji su bili u kontarku sa šefom Kluba SNSD Dragoslavom Topićem, koji je i sam pozitivan na koronu. Topić je za Srpskainfo rekao da je postupio odgovorno i odmah po dobijanju informacija da je pozitivan obavijestio rukovodstvo Skupštine i Grada.

– Kao prvo, očekivao sam od kolege Begića da me nazove i pita kako sam, a ne da lažima i obmanama javnosti pokuša da skupi jeftine političke poene. Za razliku od njega, ja sam sinoć odmah kontaktirao svoje zaražene kolege. Ja sam odgovoran čovjek, što sam pokazao i juče kad sam, odmah po dobijanju informacije da sam pozitivan, obavijestio rukovodstvo Skupštine i Grada. Pokazao sam odgovornost i kao direktor JU Studentski centar, gdje je u počecima borbe protiv kovida bio smještaj za zaražene osobe. Ne znam samo u čijoj glavi može da bude takva konstrukcija kao što je očigledno u glavi Ivana Begića, ali neka se on s tim bori. Ja neću optuživati nikog ni od onih koji su danima sa simptomima hodali po Gradskoj upravi – rekao je Topić za Srpskainfo.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poručio je da ne zna ni koga interesuje njegov bračni status i na osnovu čega Begić zaključuje ko treba u samozolaciju, a ko ne.

– Valjda za sve postoje propisane procedure. Ja se njegovim statusom ne bavim. Svi znamo kako se virus prenosi i koliko traje proces inkubacije, pa postavljam logično pitanje gdje se zarazilo šest osoba iz skupštine. Svima koji su zaraženi virusom korona, ne samo u Gradskoj upravi, želim brz oporavak – poručio je on.

Pročitajte još

Dodao je da nema nikave simptome i da se osjeća dobro.

Kako saznajemo, Gradska uprava je juče iz Odjeljenja za inspekcijske poslove dobila rješenje o izolaciji za suprugu Dragoslava Topića.

– U njemu je navedeno da je imenovana pozitivna na virus korona, nakon čega su službenici Komunalne policije izvršili kontrolu izolacije. S obzirom da je imenovana dobila rješenje o kućnoj izolaciji, iz razloga što je pozitivna na virus korona, ista je imala saznanja od ranije da je pozitivna na virus – rekli su za Srpskianfo iz Gradske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, sjednica Skupštine grada je odgođena do daljnjeg, nakon što je testiranje pokazalo da je šest osoba pozitivno na virus korona, od čega tri odbornika. Testiranje je juče naloženo nakon informacije da je šef Kluba odbornika SNSD Dragoslav Topić pozitivan na virus korona.

On nije prisustvovao jučerašnjem zasjedanju, ali je učestvovao u radu Skupštine grada dan ranije, u ponedjeljak.

Prihvati notifikacije