Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TOPLA GARDEROBA JE OBAVEZNA Za vikend u BiH kiša, a evo ŠTA KAŽU meterolozi za naredne dane

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno. Prije podne kiša se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju kiša u cijeloj BiH.

Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između šest i 11, na jugu do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 18, na sjeveroistoku Bosne do 20.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i sutra u Bosni i Hercegovini. Glavnina kiše u jutarnjim satima. Prije podne većinom prestanak padavina, a od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru BiH vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu BiH do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U ponedjeljak u BiH umjereno do pretežno oblačno. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između dva i šest, na jugu do 10. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje koje će usloviti kišu. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar prije podne slab jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura većinom između dva i šest, na jugu do 10. Najviša dnevna temperatura uglavnom između osam i 14, na jugu do 19.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO