Banjaluka

Torta duga 20 metara: Proslava Dana grada u parku "Mladen Stojanović"

Sve je spremno za  proslavu Dana grada Banjaluka, koja će biti priređena sutra, u parku „Mladen Stojanović“.

Torta duga 20 metara: Proslava Dana grada u parku "Mladen Stojanović"
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Nakon završetka polufinalnih mečeva turnira Srpska open“, oko 19 časova, gradonačelnik Draško Stanivuković će sa gostima iz regiona simbolično isjeći tortu dugu preko 20 metara,  a koja će biti postavljena kod fontane u parku.

Za dobru zabavu pobrinuće se banjalučki izvođači Andrej Pucarević, Maja Tatić, Vanja Mišić, Sanja Zelić – Čolić, Maja Manojlović i Marija Šestić.

Pročitajte još

Program obilježavanja Dana grada biti nastavljen i u narednoj sedmici.

U četvrtak 27. aprila, program obilježavanja započeće odavanjem počasti herojima, a planirano je polaganje vijenaca na četiri gradske lokacije. Centralno polaganje vijenaca na Spomen obilježje palim borcima Drugog svjetskog rata na Trgu palih boraca zakazano je za 12 časova.

Predstavnici Grada će u 9 časova položiti vijence i odati počast žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija, u 10 časova planirano je polaganje na Spomenik palim Krajišnicima, dok će u 11 časova biti položeni vijenci i na Spomenik 12 beba u centru grada.

U čast Dana grada osim tradicionalnog svečanog prijema za delegacije, 27. aprila sa početkom u 18 časova u Sportskoj dvorani „Borik“ biće održana svečana akademija,  dok će na šetalištu kod Gradske uprave od 20 časova biti održan koncert Borisa Režaka i grupe „One tri“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije