Hronika

TRAGEDIJA NA PUTU Vozač poginuo pri slijetanju automobila, suvozač zadobio TEŠKE POVREDE

U saobraćajnoj nesreći, koja se, u subotu predveče, desila kod knjaževačkog sela Vrtovac, poginuo je Z.S. (50), iz Knjaževca, dok je njegov saputnik i sugrađanin S.L. (38) zadobio teške tjelesne povrede, ali nije poznato da li je životno ugrožen.

TRAGEDIJA NA PUTU Vozač poginuo pri slijetanju automobila, suvozač zadobio TEŠKE POVREDE
FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

Z.S. i S.L. su u subotu nekoliko puta autom velikom brzinom prošli kroz grad. Nakon toga, kako sam čuo, rešili su da odu do motela “Babin zub” – ispričao je jedan taksista, pišu Novosti.

Pročitajte još

Kod sela Vrtovac, auto je, najvjerovatnije usled brzine koja je bila neprimjerena uslovima i stanju na putu, sletio sa magistrale, prevrnuo se nekoliko puta i završio u jarku, na samom ulazu u to mesto.

– Od siline udarca, Z.S. je preminuo na licu mjesta, dok je S.L. zadobio teške povrede i hospitalizovan je u niškom KBC – Novosti saznaju od nadležnih.

S.L. je negirao da je vozio auto, zbog čega je naloženo da se uzmu otisci pristiju sa volana, kako bi se ustanovilo ko je njime upravljao. S druge strane, i vozilo je auto upućeno na vještačenje, kako bi se ustanovilo kako je došlo do nesreće.

– Jedan od dvojice putnika u autu je radio u inostranstvu i došao je u Knjaževac da tu provede novogodišnje i Božićne praznike – dodaje sagovornik.

Nije poznato da li su Z.S. I S.L. bili pod dejstvom alkohola, ali će se to znati nakon analiza koje su naložene.

– Čuo sam prasak, ali znate kao je u selu, brzo pada mrak. Ubrzo je stigla policija koja je blokirala put i obavila uviđaj – ispričao je jedan od očevidaca događaja.

Na mjestu nesreće ostali su samo dijelovi slupanog auta. Kraj mjesta tragedije, drugovi Z.S. i S.L. su palili svijeće, ali niko od njih nije želio da priča sa medijima.