Hronika

TRAGEDIJA NA ROĐENDANU Aleksa (25) teško povrijeđen na slavlju, hitno je prebačen u bolnicu, ali mu nije bilo spasa

Dvoje zdravstvenih radnika aleksinačke bolnice, koji su se slučajno zatekli na proslavi rođendana na kojoj je teško povrijeđen Aleksa S. (25) iz Aleksinca, prvi su mu pritekli u pomoć, saznaje Blic.

TRAGEDIJA NA ROĐENDANU Aleksa (25) teško povrijeđen na slavlju, hitno je prebačen u bolnicu, ali mu nije bilo spasa
FOTO: INSTAGRAM/ALEXAA_33 / SCREENSHOT

Oni su nesrećnog mladića reanimirali na licu mjesta ali su povrede očigledno bile preteške tako da ni pravovremeno ukazana prva pomoć nije bila dovoljna da se spase život Aleksi koji je kasnije preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, piše Blic.

– Našla sam se slučajno na tom mjestu, privatno, baš kao i jedan moj kolega anestetičar. Mi smo ukazali prvu pomoć mladiću tako što smo ga reanimirali na licu mjesta. Potom smo bili u pratnji kada je sanitetom transportovan u UKC Niš, što je dio standardne procedure – ispričala je za Olivera Matkić, hirurg u bolnici u Aleksincu.

Aleksine kolege iz prodavnice bijele tehnike u centru Aleksinca u kojoj je radio, šokirane su tragedijom.

– Radio je u prodavnici već pet, šest godina. Kada sam došao na posao jutros čuo sam šta se desilo. U 8 časova su mi javili da je teško povrijeđen, u 8.30 časova da je preminuo. Strašno – kaže jedan od Aleksinih kolega.

Pročitajte još

On kaže da je mladić bio pravi sportista.

– Trenirao je prvo veliki fudbal ali je imao povredu koljena pa je nastavio da igra mali fudbal. Preksinoć su baš slavili prvo mjesto i ulazak kluba u viši rang. Sinoć je bio na nekom grupnom veselju, šta se desilo znaće se kad policija završi uviđaj. On je bio prave sportske građe, ja nisam vjerovao da je toliko strašna ta povreda – kaže kolega nastradalog Alekse.

Kako je Blic pisao, nakon prijave tuče četvorice mladića na proslavi 18. rođendana policija je po dolasku na intervenciju ispred jednog lokala u Aleksincu zatekla Aleksu u nesvjesnom stanju. On prema prvim informacijama nije bio u grupi mladića koji su se tukli, niti je na tijelu imao vidljive povrede, ali su ljekari nakon dijagnostike u UKC Niš utvrdili krvarenje u produženoj moždini usljed čega je preminuo.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu odjelu da je dat nalog da se izvrši obdukcija i da policija prikupi obavještenja od prisutnih.

– Desila se tuča na terasi ugostiteljskog objekta u kojem je bilo slavlje. Na licu mjesta zatečen je A.S. bez svjesti i bez vidljivih povreda. Pa nalazu ljekara on je imao krvarenje u sinusnom kanalu na čelu pa je dat nalog da se izvrši obdukcija kako bi se utvrdio mehanizam povrede, ako je bilo, ili poreklo krvarenja. Takođe, policiji je dat nalog da se utvrdi ko je sve učestvovao u tuči na koji način je došlo do pada A.S. Tek po dobijanju svih nalaza moći će da se kvalifikuje događaj i krivično djelo ako ga je bilo, odnosno da se utvrdi da li je smrt bila nasilna ili zdesna – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Prihvati notifikacije