Hronika

"TRAGEDIJA SE DESILA U PAR SEKUNDI" Dječaka (6) usmrtio automobil, porodica očajna 

Porodica šestogodišnjeg dječaka Alena J., koji je stradao preksinoć na putu Kruševac-Aleksandrovac u selu Pepeljevac, čeka da preuzme tijelo mališana. Strina Marijana Vujičić svjedoči da više ne znaju odakle im suza.

"TRAGEDIJA SE DESILA U PAR SEKUNDI" Dječaka (6) usmrtio automobil, porodica očajna 
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Bili su kod nas u Cerovi i na putu do Pepeljevca gdje djever živi sa četvoro djece, svratili do prodavnice u centru sela. Kupovali su namirnice, pazar ko svaki drugi dan. Dijete je samo istrčalo na put i udario ga je auto. Užasnu vijest javila mi je ćerka. Još uvijek mi nije jasno šta se sve dogodilo – priča za Novosti Marijana Vujičić.

Sagovornici ovog lista kažu da se tragedija dogodila u par sekundi, i istrčavanje djeteta na put i direktan kontakt sa vozilom “jugo 55”, za čijim je volanom bio Z. P. (43) iz Aleksandrovca. Alenov otac, Srđan poletio je za sinom, uzeo ga u ruke. Kaže da je na putu još uvijek bio živ. Kolima mještanina Pepeljevca prebačen je do hitne. Spasa, na žalost, nije bilo.

Dečkić je živio sa ocem u Pepeljevcu, odakle su se doselili iz Njemačke. Jedno vrijeme živjeli su i u kruševačkom selu Čitluk. Majka pokojnog dječaka koja se razišla od Alenovog oca i zadržala dvoje zajedničke djece, trebalo je da doputuje u toku dana.

Porodica je pripremala skromni dom, kako bi rodbina i prijatelji mogli da se oproste od dječaka. Nije bilo poznato kada će ga sahraniti.

(Novosti)