Svijet

TRAGEDIJA U BRITANIJI Majka sa dvoje djece stradala u požaru, otac u kritičnom stanju

Majka G.G. (31) i njeno dvoje djece starosti osam i četiri godine poginuli su u petak u požaru u porodičnoj kući u Kembridžu. Kako prenose tamošnji mediji, požar je navodno izazvao električni bicikl koji se u tom trenutku punio.

gašenje požara u prodavnici guma
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Iz požara je pobjegao jedan muškarac, koji je trenutno u kritičnom stanju u bolnici, za kog se vjeruje da je otac nastradale djece. U požaru su nastradala i dva porodična psa.

Heroj ulice

Komšije su oca proglasile “herojem” nakon što su vidjeli da je pokušao da spasi svoju porodicu iz požara koji je izbio oko 1 sat ujutru.

Vatrogasna služba Kembridža je nakon istrage saopštila da je uzrok požara najverovatnije električni bicikl koji se punio i ostao na punjaču dovoljno da se pregreje baterija, prenosi Blic.

Vatrogasna služba i specijalni vatrogasni istražitelji, zajedno sa policijskim forenzičkim timovima proveli su vikend u temeljnoj istrazi. Istraga o požaru pokazuje da je najverovatniji uzrok bio električni bicikl na punjaču – rekao je komandant područja Stjuart Smit i apelovao na sve korisnike da pažljivije vode računa o svojim uređajima.

– Znamo da su električni bicikli i skuteri trenutno popularni način ličnog prevoza ali apelujemo na sve da budu svjesni potencijalnih rizika i da prate jednostavne mjere predostrožnosti kako bi se smanjila vjerovatnoća pregrijevanja baterija.

Pročitajte još

Statistika u Srbiji

Kako prenosi Uprava za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a, jedan od učestalijih razloga požara su kablovi koji se greju, ostave preko noći priključeni na utičnice i grejna tijela.

Prije samo nekoliko dana cijeli stan na Voždovcu izgorio je zbog punjača koji je ostao uključen u struju. Nažalost, na punjače većina ne obrati pažnju, pa ostanu “u struji” mnogo duže nego što je potrebno.

Savjet je da se uređaji koji ne moraju biti uključeni tokom noći – isključuju!

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije