Svijet

TRAGEDIJA U MAĐARSKOJ Automobil udario u drvo i prevrnuo se, 2 osobe poginule, 6 povrijeđeno

Dvije osobe su poginule, a šest je povrijeđeno na jugu Mađarske u blizini granice sa Srbijom kada je automobil koji je prevozio migrante udario u drvo i prevrnuo se, saopštila je mađarska policija.

TRAGEDIJA U MAĐARSKOJ Automobil udario u drvo i prevrnuo se, 2 osobe poginule, 6 povrijeđeno
FOTO: ZOLTAN BALOGH/EPA

Nesreća se dogodila kod Kiškunmajše, a iz policije navode da se automobil sa francuskim tablicama, kojim je upravljao krijumčar, nije zaustavio radi policijske provjere, već je ubrzao prije nego što se prevrnuo.

Policija nije saopštila koliko je migranata bilo u vozilu.

Prema podacima policije, u posljednjih nekoliko mjeseci povećan je broj prelazaka ilegalnih migranata na južnoj granici Mađarske sa Srbijom, odakle se kreću ka Slovačkoj ili Austriji.

Migranti, uglavnom mladići sa Bliskog istoka i Avganistana, stižu takozvanom balkanskom rutom, ulazeći u Mađarsku iz Srbije uprkos čeličnoj ogradi koju je premijer Viktor Orban podigao nakon migracione krize 2015. godine.

Pročitajte još

Mađarska vraća migrante nazad u Srbiju, ali oni više puta pokušavaju da se popnu ili presjeku ogradu, a mnogi to uspijevaju uz pomoć bandi krijumčara koji ih onda prevoze na sjever, uglavnom do granice sa Slovačkom.

Vlada Slovačke odobrila je juče produženje privremene kontrole na granici sa Mađarskom do 3. novembra, jer nastoji da obuzda povećanu ilegalnu migraciju.

Slovačka je uvela je graničnu kontrolu 5. oktobra na period od 10 dana, nakon što su to učinile Poljska, Češka i Austrija, koje su ranije pooštrile prelazak granice sa Slovačkom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu