Svijet

Tramp objasnio kako bi okončao sukob u Ukrajini "Bajden nije sposoban nositi se sa svjetskim liderima"

Bivši američki predsjednik Donald Tramp objasnio je svoj plan da osigura mir u Ukrajini u roku od 24 sata nakon ponovnog preuzimanja Bijele kuće.

Donald Tramp
FOTO: PETER FOLEY/EPA

Bivši američki predsjednik rekao je da ima dobar odnos sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i dodao da Džo Bajden “nije sposoban nositi se sa svjetskim liderima”.

Pročitajte još

– To su pametni ljudi, uključujući Francuza Makrona. Mogu proći kroz cijeli popis ljudi, uključujući i Putina. Ti ljudi su oštri, a imamo čovjeka koji nema pojma šta se događa. Ovo je najopasnije vrijeme u istoriji naše zemlje – kazao je Tramp.

Na pitanje Bartiromo šta bi učinio da prekine sukob Tramp je kazao kako bi i Rusiju, ali i Ukrajinu natjerao da prekinu sukob.

– Jako dobro poznajem Zelenskog, a poznajem i Putina jako dobro, čak i bolje. I imao sam dobar, jako dobar odnos s obojicom. Rekao bih Zelenskom, nemoj nastaviti. Morate se dogovoriti. Rekao bih Putinu, ako se ne dogovorite, daćemo Zelenskom puno. Ukrajini ćemo dati više nego što je ikada dobila ako treba. Dogovoriću se za jedan dan. Jednog dana – poručio je Tramp, prenosi Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu