Društvo

"Transport počinje 24. aprila" Do kraja mjeseca iz Kine u BiH stiže 50.000 doza vakcina

Krajem mjeseca u BiH stiže 50.000 kineskih vakcina koje je Kina donirala BiH, rekao je danas ambasador Kine u BiH Đi Ping u razgovoru sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Biserom Turković.

"Transport počinje 24. aprila" Do kraja mjeseca iz Kine u BiH stiže 50.000 doza vakcina
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Kineski ambasador je naveo će transport vakcina početi 24. aprila, da će obaviti razgovore i sa predstavnicima nadležnih institucija u BiH kako bi bili dogovoreni detalji oko isporuke i primopredaje vakcina.

Iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara saopšteno je da je Turkovićeva izrazila zahvalnost Kini za značajnu donaciju vakcina, te naglasila da građani BiH duboko cijene kontinuiranu pomoć u borbi protiv pandemije.

– Tokom sastanka je istaknuto da je, takođe, ostvaren napredak kada je u pitanju komercijalna nabavka vakcina iz Kine, te da se isporuke za našu zemlju očekuju u narednim sedmicama – navodi se u saopštenju.

Turković i Đi su razgovarali i o izazovima i posljedicama sa kojima se suočavaju dvije zemlje u pandemiji, te je posebna važnost posvećena ekonomskom oporavku i investicijama, posebno u sektorima koji su najviše pogođeni.

Prihvati notifikacije