Digitalna Srpska

Tranzicija iz svijeta studija u svijet inženjeringa uz Elnos Grupu

Odabrani studenti završnih godina elektrotehničkih fakulteta u Istočnom Sarajevu i Banjaluci uspješno su završili posebno kreiran program ljetne stručne prakse Elnos Grupe.

Tranzicija iz svijeta studija u svijet inženjeringa uz Elnos Grupu
FOTO: ELNOS GROUP

Zadatak ljetne stručne prakse je bio da otkrije i podrži potencijal budućih mladih inženjera.

Jedanaest studenata, koliko ih je pohađalo stručnu praksu, imalo je priliku da se upozna s radom Elnos Grupe, te da prođe teoretski i praktični dio obuke koji su vodili inženjeri Elnos Grupe.

Stručna praksa ove kompanije je za studente bila jedinstvena prilika da tokom 10 dana budu dio onog što ih u profesionalnom životu čeka. Studenti su se upoznali s načinom rada, mehanizacijom i modernim trendovima iz oblasti elektroenergetike na osam projekta Elnos Grupe, što je od velikog značaja za njihovo buduće obrazovanje.

Budući inženjeri su prilikom posjete pokazali veliku znatiželju i interesovanje, postavljajući brojna pitanja o projektnim zadacima koje su imali priliku da vide iz prve ruke.

Po završetku prakse studentima su uručeni sertifikati o uspješno završenoj ljetnoj stručnoj praksi u Elnos Grupi.

– Drago mi je što smo bili u prilici da budemo domaćini studentima i našim budućim kolegama. Naša kompanija će i u budućnosti nastaviti doprinositi stvaranju kvalitetnih stručnjaka, koji su od ključnog značaja za razvoj elektroenergetike. Budućim mladim inženjerima želim karijeru ispunjenu izazovima i uspjesima – rekao je Marko Mijić, član Uprave za tehničke poslove Elnos Grupe.

Stručna studentska praksa predstavlja samo jednu od aktivnosti koja je dio implementacije sporazuma o saradnji elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i Elnos Grupe.

A.E.

Prihvati notifikacije