Svijet

TRAŽE 135 GODINA ZATVORA Vjeroučitelj osumnjičen da je seksualno zlostavljao učenice

Vjeroučitelj u gradu Adana u Turskoj osumnjičen je za seksualno zlostavljanje šest učenica, od kojih je najstarija imala 12 godina, tužbom koja je protiv njega podignuta traži se kazna zatvora do 135 godina.

Djevojčica plače
FOTO: FREEPIK

Učenice petog razreda škole u ​​Adani ispričale su porodicama da ih je vjeroučitelj seksualno zlostavljao u učionici dok su čitale molitve, nakon čega su četiri od šest porodica podnijele krivičnu prijavu.

Tužilac višeg krivičnog suda u Adani tražio je da se za svaku djevojčicu koju je napao osudi na 22 godine i šest mjeseci zatvora, prenosi Tanjug.

Pročitajte još

Djevojčice su u centru za maloljetnike ispričale da im je nastavnik dodirivao intimne dijelove tijela dok su čitale molitvu, kao i da ih je grlio.

Optuženi nastavnik je rekao da je tokom časova učenice koji su se loše ponašale upozoravao nježnim dodirivanjem po ramenu i da nijednu učenicu nije posebno izdvajao i dirao.

Tvrdeći da njegovi kontakti sa učenicama definitivno nisu bili u seksualne svrhe, izjavio je da ne zna zašto su svjedočile na ovaj način i da ne prihvata optužbe protiv njega.

Osumnjičeni je uhapšen 11. maja, a na teret mu se stavlja krivično djelo seksualno zlostavljanje žrtava mlađih od 12 godina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu