Hronika

"TREBA JE UBITI" Zmaj od Šipova zbog prijetnji prijavljen tužilaštvu

Ilija Grahovac alijas Zmaj od Šipova prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka nakon šokantnih prijetnji koje je objavio na društvenim mrežama na račun Jelene Trivić kandidata opozicije za predsjednika RS i Branislava Borenovića, predsjednika PDP.

"TREBA JE UBITI" Zmaj od Šipova zbog prijetnji prijavljen tužilaštvu
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Advokat Pavlović Vanja iz Banjaluke, punomoćnik Branislava Borenovića podnijela je krivičnu prijavu protiv Ilije Grahovca zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Nakon formiranja predmeta on će biti dodijeljen područnoj kancelariji tužilaštva u Mrkonjić Gradu, potvrđeno je portalu Srpskainfo iz OJT Banjaluka.

Podsjetimo, lider PDP, Branislav Borenović objavio je na svojim društvenim mrežama video na kojem Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, poziva na ubistvo njega i kandidatkinje za predsjednika Srpske, Jelene Trivić, te ih brutalno vrijeđa i psuje.

Pročitajte još

Uvideo snimku koji traje oko četiri i po minute, a koji već danima kruži društvenim mrežama, vidi se Grahovac kako sjedi u jednoj lokalnoj kafani i sa nekolicinom mještana gleda prenos na televiziji sa jednog od protesta opozicije u Banjaluci.

Na videu se čuje kako neko od prisutnih u kafani pita Grahovca zašto nije otišao u Banjaluku na proteste da kaže “narodu istinu“.

U nastavku Grahovac psuje majku i djecu Borenoviću, navodeći da ga treba ubiti jer je „gori od Izetbegovića“. Osim što Borenoviću ne izgovara pravilno prezime pa svo vrijeme izgovara Burenoviću, Grahovac ga naziva stranim plaćenikom, a okomio se i na Trivićevu za koju je rekao da je gora od Bisere Turković i da je treba ubiti.

– Mi imamo Dodika Milorada, iskrenog patriotu i Srbina. Borenoviću gledam te u Taxi baru. J…em ti mater – rekao je, između ostalog, Grahovac, dok osoba koja ga snima „potpiruje vatru“ i govori mu zašto nije otišao u Banjaluku.

Na video snimku se čuje kako Grahovac govori: „snimaj i šalji u vjetar“, vjerovatno misleći da se snimak postavi na društvene mreže.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu