Politika

"Treba raditi na dodatnom unapređenju saradnje Srpske i Rusije" Sastali se Milorad Dodik i predsjednik Vladimir Putin u Sankt Peterburgu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Treba raditi na dodatnom unapređenju saradnje Srpske i Rusije" Sastali se Milorad Dodik i predsjednik Vladimir Putin u Sankt Peterburgu
FOTO: SRNA

Sastanku prisustvuje i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, kao i pomoćnik u Kremlju Jurij Ušakov.

Na sastanku su i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir, te šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović.

Dodik je uoči sastanaka rekao da očekuje da će biti riječi o planovima za budućnost, kao i projekcijama koje bi Srpskoj omogućile prilagođavanja u datim uslovima.

On je naveo da će na sastanku biti riječi o BRIKS kojem predsjedava Rusija i da će zamoliti za prisustvo Republike Srpske na sjednici, kao i za njenu vidljivost u ovoj organizaciji.

– Zamoliću ga za podršku u realizaciji određenih projekata koje imamo, te planirati kako da naše odnose dodatno unaprijedimo – rekao je Dodik novinarima u Sankt Peterburgu, uoči sastanka sa Putinom.

Pročitajte još

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dobrodošao u Rusiju i Sankt Peterburg, istakavši da se Rusije zalaže za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

– Imamo mnogo pitanja koje možemo razmotriti zajedno. Drago nam je da možemo iskoristi ovu priliku. Dobrodošli ste gospodine predsjedniče – rekao je Putin na početku sastanka sa Dodikom.

On je naglasio da se treba raditi na dodatnom unapređenju saradnje Srpske i Rusije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu