Banjaluka

"Treba uzeti u obzir neprijatne mirise koje je nemoguće eliminisati" Kresojević traži novu lokaciju u Banjaluci za ODLAGANJE OTPADA

Stepen urbanizacija naselja Ramići je danas previsok da bi u tom naselju ostala deponija, naročito kada se uzme u obzir naseljenost susjednih naselja Šargovc, Dragočaj, Kuljani, Prijakovci i druga naselja.

"Treba uzeti u obzir neprijatne mirise koje je nemoguće eliminisati" Kresojević traži novu lokaciju u Banjaluci za ODLAGANJE OTPADA
FOTO: ARHIVA/GRAD BANJALUKA/SCREENSHOT

Rekao je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, naglašavajući kako gradska administracija traži novu lokacija za deponiju gdje će biti odlagan otpad umjesto sadašnje deponije u Ramićima.

– Pogotovo treba uzeti u obzir neprijatne mirise koje je nemoguće eliminisati sa postojećom tehnologijom. Zbog toga je nužno pronaći novu lokaciju udaljenu od naselja i domova građana Banjaluke. Ovaj proces je višegodišnji, ali administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića ovaj proces počinje već danas – rekao je Kresojević.

Dodao je i to kako je danas Komisija za korporativno upravljanje Grada Banjaluka sa zadovoljstvom usvojila izvještaje o poslovanju „Dep-ot – a“, preduzeća u većinskom vlasništvu Grada Banjaluka.

Pročitajte još

– U prethodnoj 2023. godini preduzeće „Dep-ot“ je zabilježilo najuspješnije poslovanje do sada. Na ostvarene prihoda od 4,3 miliona KM ostvarena je dobit od 786 hiljada KM, što je za 53 odsto više nego u 2022. godini. Likvidna novčana sredstva su povećana za 550 hiljada KM na 1,9 miliona KM – ističe Kresojević.

Dodao je i to kako je gradska administracija zadovoljna radom direktora Željka Savića, sa kojim će i u narednom periodu nastaviti važne aktivnosti za unapređenje poslovanja ovog preduzeća.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu