Banjaluka

"Trebamo birati najbolje među nama" Prva poruka kandidata za zamjenika gradonačelnika Banjaluke

Humanitarka i aktivistkinja, Milada Šukalo je prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića za novog zamjenika gradonačelnika Banjaluke.

"Trebamo birati najbolje među nama" Prva poruka kandidata za zamjenika gradonačelnika Banjaluke
FOTO: GRAD BL

Ona će biti predložena na ovu funkciju, a konačnu riječ će dati Skupština grada na narednoj sjednici gradskog parlamenta koja je zakazana za srijedu.

Šukalo je poručila da joj je drago što je gradonačelnik prepoznao njen dosadašnji rad i djelovanje za prosperitet građana, a posebno djece i mladih.

– Ovo je nastavak onoga što sam do sada uradila za Banjaluku. Vjerujem u politiku i viziju gradonačelnika koji radi najbolje za ovaj grad – poručila je Šukalo.

Dodaje da želi da zajedno sa gradonačelnikom nastavi birati najbolje među nama.

– Vrijeme je da počnemo razbijati predrasude i krenemo postavljati temelje zdravog društva u kome može da živi svaki čovjek – poručila je ona.

I gradonačelnik Banjaluke, uvjeren je da je napravio dobar izbor.

– Znam da je ovo najbolji izbor za grad. Milada je osoba koja se već dokazala u građanskom aktivizmu, humanitarnom radu, borbi za zelenilo i kroz razna udruženja pokazala da joj je stalo do ovog grada. Poznaje mnogo nevladin sektor, ali, ono što je ključno, ima dugogodišnje iskustvo u privatnom sektoru – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još

Milada Šukalo je u Banjoj Luci već dugi niz godina poznata po humanitarnom radu, aktivizmu, te svom radu u oblasti menadžmenta ljudskih resursa.

Ova humanitarka i aktivistkinja je rođena u Konjicu 10.08.1983. godine, gdje je završila osnovnu školu, a zatim i opštu gimnaziju.

Obrazovanje je nastavila u Mostaru, gdje je na Nastavničkom fakultetu stekla zvanje profesora pedagogije. Upisala je postdiplomski studij na Filozofskom fakultetu u Banjaluci, sa željom da magistrira na temu o cjeloživotnom obrazovanju.

Nakon pet godina rada u školi, svoj profesionalni angažman je nastavila u privatnom sektoru, na pozicijama menadžera, a zatim i izvršnog direktora za marketing i medije.

Pored marketinga njen fokus je bio na radu sa ljudima, te je zbog toga dalji angažman nastavila u oblasti menadžmenta ljudskih resursa.

Trenutno je zaposlena na poziciji menadžera ljudskih resursa, u kompaniji koja broji preko 250 zaposlenih.

Milada ima preko 15 godina iskustva i rada u nevladinom sektoru. Angažovana je kao predavač i moderator za mnoge međunarodne organizacije.

Fokus njenog interesovanja je bila omladinska politika, javno zagovaranje, projektni menadžment i građanski aktivizam.

U ovom gradu poznata je po učešću i organizaciji mnogih građanskih inicijativa koje se bore za očuvanje životne sredine. Bila je jedan od inicijatora GI „Nova Varoš“, tokom koje su građani uspjeli da sačuvaju zelenilo u ovom naselju i izbore se da se na tom mjestu ne pravi zgrada.