Politika

“TREBINJE JE SRBIJA” Mazalica objasnio kakve će koristi donijeti AERODROM NA JUGU SRPSKE

Poslanik SNSD Srđan Mazalica rekao je da izgradnja aerodroma u Trebinju ima svoju svrhu i pored blizine nekih drugih aerodroma, te da će ovaj projekat donijeti brojne koristi građanima, području Hercegovine i Srpskoj.

“TREBINJE JE SRBIJA” Mazalica objasnio kakve će koristi donijeti AERODROM NA JUGU SRPSKE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Za nas je korisno što izgradnju potpuno finansira Srbija jer time štedimo sredstva iz budžeta za neke druge stvari. Treba prihvatiti svaku pomoć, a pogotovo onu Srbije koja je od srca – rekao je Mazalica tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Prijedlogu odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene “Aerodrom Trebinje” – po hitnom postupku.

On je rekao da iza vlasti u Srpskoj stoje brojni realizovani infrastrukturni i drugi projekti, te da pojedini opozicioni poslanici vode u Narodnoj skupštini izbornu kampanju i ne pridržavaju se tačaka dnevnog reda.

– Srbija ulaganjem u Trebinje ne ulaže u Republiku Srpsku, već u Srbiju… Trebinje je Srbija! – poručio je Mazalica.

Poslanik PDP Draško Stanivuković je, tokom poslaničke rasprave o ovoj tački dnevnog reda, rekao da Srpska treba biti zahvalna Srbiji za projekte poput izgradnje aerodroma, ali da bi bilo bolje da ih Srpska sama gradi i bude za to finansijski sposobna.

On je dodao da Srpska ne smije zavisiti od tuđe pomoći.

Pročitajte još

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da će uz podršku Vlade Srpske i Srbije biti izgrađen Aerodrom u Trebinju, a ne spomenik vojnicima HVO i takozvane Armije BiH, koju su pominjali pojedini opozicioni poslanici.

Tokom rasprave koja se odmakla od dnevnog reda, Rajčević, koji je i šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a, demantovao je tvrdnje opozicije da je SNSD za predstojeće lokalne izbore prekopirao izborni slogan LDP-a 2014. godine.

– Slogan je bio “Vrijeme je”, a ne okupljanje za Srbiju kako navodi opozija. SNSD je izabrao slogan koji odgovara imidžu naše partije “Okupljanje za Srpsku” i siguran sam da će to donijeti rezultat za našu stranku – rekao je Rajčević.