Hronika

Treći put iznosi svoju odbranu: Mika Aleksić sutra ponovo na sudu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje sedam učenica

U Višem sudu u Beogradu za sutra je zakazano suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, reditelju i vlasniku dramskog studija "Stvar srca", koji je optužen da je silovao i sekusalno zlostavljao sedam polaznica svoje škole.

Treći put iznosi svoju odbranu: Mika Aleksić sutra ponovo na sudu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje sedam učenica
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Na sutrašnjem ročištu trebalo bi da se nastavi javno iznošenje odbrane Aleksića, kome bi to bilo čak treće suđenje na kom iznosi odbranu. Naime, on je na prethodna dva suđenje govorio po više od dva sata.

Suđenje su obeležile Aleksićeva poređenja optužnice sa serijom “Seks i grad” i sa meksičkim sapunicama i navođenje da je sve zapravo “dio master rada glumice Milene Radulović”, jedne od sedam djevojaka koje su ga prijavile za navedena krivična djela.

Pročitajte još

– Ovo je projekat! Milena Radulović je prijavila slučaj tako što je uz prijavu dobrovoljno dala dva dokaza, tačnije izveštaja psihologa i psihijatra i tužilaštvo je to uzelo u obzir. Isti početak iskaza imaju svih sedam djevojaka i sve su ćutale do prijave. Nevjerovatno – rekao je Aleksić u sudnici u jednom od svojih višečasovnih izlaganja, piše Blic.

Optuženi reditelj govorio je i o glumicama Mileni Radulović i Ivi Ilinčić, koje su ga prve prijavile i koje u ovom procesu imaju status oštećenih.

Podsjetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića za krivična djela silovanja i nedozvoljene polne radnje, koje je počinio nad sedam djevojaka, koje su pohađale njegovu školu glume. Prva je Aleksića prijavila glumica Milena Radulović, poslije čega je isto učinila i njena koleginica Iva Ilinčić, kao i ostale djevojke.

Njemu je u martu ukinut kućni pritvor i brani se sa slobode.

Prihvati notifikacije