Hronika

"TREĆI PUT SE OVO DEŠAVA" U Zemunu još vlada šok zbog stravične nesreće na igralištu

Treći put se dešava, treći put! Ovo očigledno nije mesto za dječije igralište!  

"TREĆI PUT SE OVO DEŠAVA" U Zemunu još vlada šok zbog stravične nesreće na igralištu
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Ovako je jutros, dan nakon jezive nesreće koja se dogodila kada je autobus uletio u dječji park u Krajiškoj ulici u Zemunu, prokomentarisao jedan od mještana.

U nesreći je juče povrijeđeno četvoro djece, a samo pukom srećom, nijedno dijete nije nastradalo kada je autobus u brzini uletio u park, razlupao ga, zakucao se u dva parkirana vozila pa se onda zaustavio.

Svjedoci kažu da je u trenutku užasa u parku bilo desetak mališana, a da se nesreća dogodila nešto kasnije, tragedija sigurno ne bi bila izbjegnuta jer se tu uvijek igra mnogo djece.

– Samo pukom srećom je izbjegnuta tragedija, da je kasnije naišao i uletio među toliku decu… – kaže za Blic jedan od očevidaca.

D. Đ. kaže za Blic da se u tom parkiću svakog dana igrala njena unuka.

– Evo sad se žali što ne može, jer je sve rastureno. Sreća samo da nije niko stradao, tu dolaze djeca poslije škole, sjednu ispod tobogana, igraju se, pričaju. Krenuli su i juče, pitali roditelje, čula koleginice na poslu, pitala ih djeca da li smiju u park, zamislite samo da su stigli – kaže ona.

Žena dodaje da je autobus prošao baš kod tobogana na kom je u tom trenutku bila djevojčica.

Pročitajte još

– Baš je djevojčica što je u trenutku kad je udario bila na stepenicama, penjala se na tobogan, povrijeđena – priča D. Đ.

Najjači utisak na sve je, kako pričaju, ostavio jeziv snimak koji se pojavio u medijima, a na kojem se vidi kako dječak “za dlaku” izmiče ispred autousa.

– Ono je jezivo. Ali svaka čast dječaku, on ga je vidio i skočio u stranu. A to na snimku što se vidi to mu je tetka, ona je držala svoje dijete i pustila ga kad je vidjela autobus da krene za malim, ali je on uspio da izbjegne – kaže Žare, vlasnik salona ispred kog se sve desilo i dodaje:

– Udario je u moj auto, ništa nije ostalo od njega, uništen je potpuno. Ovaj drugi je ostao, moj smo sklonili.

Crni “mercedes” sa potpuno uništenom desnom stranom i danas je u parku. Praktično je zalijepljen za zid, dok je svuda okolo staklo.

Radnicima okolnih lokala ovog jutra prolaznici najčešće postavljaju pitanje “da li su svi živi”. U čudu svi gledaju razlupano igralište i u nevjerici odmahuju glavom, piše Blic.

Prihvati notifikacije