Gradovi

TRENUTNO 20 ZARAŽENIH Od virusa korona do sada preminulo 18 Prijedorčana

Na području grada Prijedora trenutno je 20 osoba pozitivnih na virus korona.

TRENUTNO 20 ZARAŽENIH Od virusa korona do sada preminulo 18 Prijedorčana
FOTO: GRADSKA UPRAVA PRIJEDOR

Do sada se 195 Prijedorčana oporavilo od oboljenja uzrokovanih virusom korona, a 18 zaraženih je preminulo.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Prijedora saopštili su da je pod zdravstvenim nadzorom 27 osoba, a da je zdravstveni nadzor prestao za njih 2.495.

-U bolnicu „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor na Kovid odjeljenje radi liječenja pacijenata sa pozitivnim testom na virus korona, smješteno je 10 osoba od kojih je devet  iz Prijedora i  jedan iz Kozarske Dubice-naveli su iz Štaba.

Oni su podsjetili da su svi građani kao i pravan lica dužni poštovati propisane mjere i zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije.

-Subjekti koji pružaju usluge iz oblasti ugostiteljstva, umjetnosti i zabave kao što su bioskopi, pozorišta i muzeji,  dužni su organizovati svoj rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera  sa posebnom pažnjom na ograničenje broja osoba u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštivanje propisane fizičke distance  i uz postavljanje obavještenja na ulazu u objekat o ukupnom broju osoba koje mogu boraviti u objektu u odnosu na njegovu površinu-saopštili su iz prijedorskog Štaba.

Dodali su da je Republički štab za vanredne situacije donio zaključak o donaciji 100.000 jednokratnih zaštitnih rukavica bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ i 10.000 jednokratnih zaštitnih rukavica prijedorskom Domu zdravlja.       

-Tim za dezinfekciju Gradske uprave Prijedor u saradnji sa Udruženjem voćara Prijedor, Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom i angažovanim volonterima dezinfekovao je javne površine na području grada Prijedora, a 18. septembra izvršena je dezinfekcija svih javnih ustanova na području grada Prijedora-poručili su iz prijedorskog Štaba.