Hronika

TRI PUTA POKUŠALI DA GA UBIJU Ko je bio Aleksandar Šarac koji je preminuo 10 dana poslije sačekuše

Aleksandar Šarac (35), koji je sa dva hica iz pištolja upucan 17. oktobra u garaži tržnog centra na Novom Beogradu, preminuo je u danas beogradskom Urgentnom centru. Pucnjava u Beogradu vjeruje se bio je treći pokušaj ubistva Šarca.

TRI PUTA POKUŠALI DA GA UBIJU Ko je bio Aleksandar Šarac koji je preminuo 10 dana poslije sačekuše
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Šarac je, tako, odranije poznat srpskoj javnosti pošto je januara 2019. godine bio na meti profesionalnog ubice Čabe Dera.

Der se 5. januara 2019. pojavio ispred njegove kuće na Banovom brdu u bijelom automobilu. Međutim, umjesto Šarca koji je trebalo da ode na trening, iz kuće je izašao njegov zet Nebojša Marković.

Čaba Der uhapšen je u martu 2019. u Pragu, nekoliko mjeseci poslije hladnokrvnog ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu u Beogradu. On je tokom hapšenja kod sebe imao falsifikovana dokumenta, oružje, ali i periku i opremu za maskiranje, pa se vjeruje da je pripremao novi zločin.

Aleksandar Šarac je, kako se vjeruje, bio na meti i 7. avgusta 2018. godine kada je na kuću u Ulici Rajka od Rasine, bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji je živio odmah do njega, bačena bomba.

Avdaloviću je tada u eksploziji oštećen automobil. Sumnjalo se da bivši plejmejker Partizana nije bio meta, već njegov komšija Šarac i da je bomba bačena zbog podjele plijena iz pljačke juvelirnice u Italiji. Identitet bombaša, a nakon i toga i motiv tog napada do dans nisu otkriveni.

Prvi napad na Aleksandra Šarca dogodio se 2012. godine kada je na njegovu kuću na Banovom brdu bačena bomba.

L. I, sada osumnjičen za pokušaj ubistva Šarca, što će po svemu sudeći biti prekvalifikovano u ubistvo, ranije je privođen zbog krađa, krađa vozila, provala u trafike, nanošenja lakih tjelesnih povreda, nelegalnog oružja.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Svojevremeno je jednog muškarca nožem ubo u butinu poslije svađa ko će prije ući u toalet, a privođen je i zbog krađa patika iz dvorišta!

Blic je ranije pisao da je Šarac bio u dobrim odnosima sa Lazarom Vukićevićem, kome se gubi trag prije deset dana na Banovom Brdu.

Da li su pokušaj ubistva Šarca i nestanak Vukićevića povezani, i iza njih stoji ista kriminalna ekipa, još nije utvrđeno, ali se ispituje.

Lazar Vukićević, inače navijač Crvene zvezde, kao i Šarac ranije je uspjevao da izbjegne smrt. Naime, prošle godine u blizini porodične kuće u Riječkoj ulici, kada mu je ispod automobila “porše” bilo postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva, spasao se jer je u momentu eksplozije bio van vozila.

Vukićević je tri mjeseca prije toga izašao je iz zatvora u kome je robijao jer je pucao u noge Nikoli Vaviću, bratu Aleksandra Vavića, vođe navijačke grupe “Alkatraz”, u januaru 2017. ispred jednog kluba na Terazijama.