Hronika

TRI TEŠKE NESREĆE U SARAJEVU Jedna osoba poginula, a troje povrijeđeno

Vozač “renoa” poginuo u sudaru s autobusom u Doglodima, dvoje teško povrijeđeno u sudaru “pežoa” i kombija u Krivoglavcima, u Rakovici u sudaru s kamionom povrijeđen vozač automobila

TRI TEŠKE NESREĆE U SARAJEVU Jedna osoba poginula, a troje povrijeđeno
FOTO: FAKTOR

Nakon što je jutros u teškoj saobraćajanoj nesreći poginuo vozač autoomobila “reno”, koji se sudario s autobusom GRAS u Bojničkoj ulici u naselju Doglodi, tokom dana u Sarajevu dogodile su se još dvije teže saobraćajne nesreće.

Vozač GRAS autobusa u 8 sati je sa oko 50 putnika krenuo iz Dobroševića ka Stupu. Vidjevši da je “ren” prešao u njegovu traku, pokušao je izbjeći auto i popeo se na trotoar. Međutim, sudar je bio neizbježan, a vozač automobila je stradao na mjestu. Saobraćaj je zbog uviđaja bio potpuno obustavljen.

Oko 12 časova, u sudaru automobila “pežo” i kombija “fijat”, koji se dogodio kod Vogošćanske petlje u Krivoglavcima, teške tjelesne povrede zadobili su vozač i suvozač iz “pežoa”, potvrđeno je za Faktor iz MUP KS.

Na mjestu nesreće, osim policije i Hitne pomoći intervenisali su i vatrogasci, koji su morali izvući povrijeđene iz smrskanog vozila.

Povrijeđene osobe su prevezene u KCUS, gdje su im ljekari konstatovali teške povrede. Formira se uviđajna ekipa, a na mjesto događaja izašao je i kantonalni tužilac, koji će rukovoditi uviđajnim radnjama – kazala je portparol MUP KS Suvada Kuldija.

Sat kasnije na putu Ilidža – Blažuj došlo je do sudara kamiona i putničkog automobila, čiji je vozač pretrpio povrede.