Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRI USPJEŠNE GODINE „ZVONČIĆA“ Dječji hor u humanitarnim akcijama

Regioni
Autor:

Foto: Rade Jokić/RAS Srbija

Dječji hor „Zvončići“ iz Zvornika obilježio je tri godine rada, a za to vrijeme imali su puno nastupa, među kojima je bilo dosta humanitarnih aktivnosti. Ove godine će biti dio kampanje “S ljubavlju hrabrim srcima“.

Hor trenutno broji 50 članova, a najmanje njih 80 još je prodefilovalo kroz „Zvončiće“.

Hristijana Sandić, voditelj hora, kaže da je hor nastao iz Pjevačkog društva „Izvornik“ i da sada funkcionišu kao Dječji hor Doma omladine u Zvorniku.

– Za sve vrijeme našeg rada i postojanja imali smo veliku podršku u svemu od Gradske uprave i, svakako, Doma omladine koji je naša kuća. Atmosfera u horu je uvijek pozitivna. Trudimo se da radimo naporno, ali da nam to vrijeme bude i kvalitetno u smislu dobrog raspoloženja. Možda je to razlog što je skoro četrdesetoro njih tu od prvog dana, tako da smo se srodili i odrasli jedni uz druge. I oni sa mnom i ja sa njima – kaže Sandić.

Dodaje da imaju redovne koncerte i nastupe te da su aktivni u brojnim humanitarnim aktivnostima.

Foto: Rade Jokić/RAS Srbija

– Ono što tradicionalno pravimo jeste novogodisnji koncert „Podijeli čaroliju“, gdje je ulaznica slatkiš od kojih poslije pravimo i dijelimo paketiće za djecu slabijeg materijalnog položaja i djecu sa posebnim potrebama. Ove godine taj koncert je 24. decembra u Domu omladine. Redovno nastupamo i za Dan grada Zvornika, potom na manifestaciji „Zimska tržnica“, „Svetosavskoj akademiji“, a važan dio u našem radu bilo je i učešće u izuzetnoj predstavi „Zidanje Skadra“ te dokumentarnom filmu „Zvornik, to je moj grad“. Predstavljali smo Republiku Srpsku na manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“ kao jedini hor koji je himnom otvorio tu manifestaciju u beogradskoj Areni – istakla je Sandićeva i dodala da se zahvaljujući njima za Zvornik čulo u Beogradu, Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Višegradu, Tuzli, Brčkom, odnosno na više od 50 manifestacija u regionu.

Foto: Rade Jokić/RAS Srbija

Sandićeva navodi da su se rado odazvali humanitarnoj akciji koju ove godine organizuje predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i dodala da su svi članovi ponosni što će nekome uljepšati život.

Dolaze u Banjaluku

– Ponosni smo i počastvovani što smo ovogodišnji partneri predsjednice RS u humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ od koje sav prihod ide za djecu sa posebnim potrebama. Napornim radom i intenzivnim probama se pripremamo za nastup u Banskom dvoru kako bismo zablistali na sceni i opravdali povjerenje koje nam je ukazano – istakla je Sandićeva i zahvalila se Gradskoj upravi na podršci koju im pružaju u radu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO