Hronika

Trojac uhapšen u akciji "Afrodita" ostaje iza rešetaka: Poreskim inspektorima jednomjesečni pritvor zbog uzimanja mita

Inspektorima Poreske uprave Republike Srpske Igoru Grahovcu, Dragoslavu Tubiću i Snežani Dragičević - Mitrović određen je jednomjesečni pritvor zbog uzimanja mita, saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Privođenje poreskih inspektora uhapšenih u akciji Afrodita
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako je navedeno, pomenuti trojac uhapšen je u akciji “Afrodita” zbog sumnje da su od vlasnika jednog salona ljepote uzeli 5.000 KM mita da bi smanjili kaznu za uočene nepravilnosti.

Igor Grahovac je osumnjičen za krivično djelo trgovina uticajem a ostalih dvoje uhapšenih za primanje mita.

Pročitajte još

Iz Okružnog suda dodaju da je pritvor određen na prijedlog Republičkog tužilaštva zbog bojazni od uticaja na dokaze, svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

U okviru akcije izvršeni su pretresi na nekoliko lokacija u Banjaluci.

Pomenuti trojac je pokušao da od vlasnika jedne firme u Banjaluci “izvuče” novac na način da su mu obećavali da će smanjiti kaznu koja je trebala biti napisana njegovom preduzeću.

Inspektori su prije dva mjeseca bili u kontroli i utvrdili određene nepravilnosti u poslovanju te firme.

Nakon toga, troje inspektora su pozivali vlasnika firme i rekli mu da su našli propuste i da će dobiti veliku kaznu. Tada su mu rekli da su oni u mogućnosti da mu smanje kaznu, ali da treba da ih “počasti“.

Vlasnik firme je to sve prijavio policiji i pokrenuta je istraga protiv njih. Uhapšeni su kada su uzeli novac od njega, prenosi ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije