Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRUDNA U 40. GODINI Najljepša manekenka objavila radosnu vijest, a njen život je obilježila SUROVA TRAGEDIJA

Zabava
Autor:

Foto: Screenshot Instagram

Petra Nemcova (40) je jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena, pa nas ne čudi što je važila za jednu od najangažovanijih, a ni dan danas joj ne manjka posla, premda živi drugačijim stilom života nego na početku karijere.

Naime, plavokosa Čehinja sreću je pronašla u humanitarnom radu, širenju pozivitne energije i egzotičnim putovanjima, ali i velikoj ljubavi sa biznismenom Bendžaminom Larečeom , a sve je rjeđe gost gala proslava i luksuznih dešavanja, kako je to nekad bio slučaj.

Petra

Ona se za Bendžamina udala prije nekoliko mjeseci u tajnosti, a par je na društvenim mrežama sada saopštio i da čeka i svoje prvo dijete.

– Naša porodica se širi, a i moj stomak. Toliko sam zahvalna Univerzumu zato što nas je toliko brzo obradovao ovim božanskim poklonom – napisala je Petra pored fotografije na kojoj pozira u romantičnoj bijeloj haljini sa rukama na stomaku.

Premda je Petra trenutno nasmijana i proživljava blistave trenutke svog života, nekada je ova dama prolazila kroz veoma teška vremena i njenu sudbinu obilježila je velika tragedija.

Naime, 2004. u decembru manekenka je sa vjerenikom – fotografom Sajmonom Atlijem boravila na Tajlandu kada ih je zadesio razoran cunami.

Sajmon je izgubio život utopivši se, a njegovo tijelo je pronađeno tek četiri mjeseca kasnije. Petra je nekako uspjela da preživi – osam sati se gola i sa povrijeđenom karlicom držala za palmu čekajući pomoć. Na kraju je po nju stigao helikopter, a u bolnicu je dovežena sa ozbiljnim unutrašnjim povredama i nekoliko slomljenih rebara. Posljedice povreda bile su ogromne – manekenka je morala ponovo da uči da hoda i četiri mjeseca se oporavljala od svega.

View this post on Instagram

Every great dream begins with a dreamer. #Cannes2019 ❤️❤️❤️???❤️❤️❤️ #GreenCarpetChallenge look #4. ? This incredibly special @chopard necklace is made from the rare 2% untreated Columbian emeralds and triple D diamonds. ????#Chopard #TheJourneyToSustainableLuxury ? Gown is by @celiakritharioti and is made from 100% natural Organic silk, lining is from Plant base silk & zipper made from old stock. ? Shoes are by @susistudio #vegan ? Clutch is by @rossoyuki and is completely handmade by artisans in Mumbai, they are made from cruelty free fabrics, micro glass beads, recycled wood frames and handmade brass hardware. #SustainableFashion Styling by @joanneblackstylist Hair by @Alexandre_reboul Make up by @sarahatallahmakeup

A post shared by Petra Nemcova (@pnemcova) on

– Kosti su mi bile izlomljene u cijelom tijelu, bilo je nemoguće, ali mislim da mi je vizija koju sam imala kako se vraćam i pomažem bila tako jaka, da mi je pomogla i u sopstvenom izliječenju. Ima ljekara koji kažu da nekim ljudima bude bolje od istih takvih povreda za dvije godine, a ja sam se izliječila za četiri mjeseca – ispričala je Petra.

Ona je nakon tragedije osnovala fondaciju “Happy Hearts” koja pomaže ljudima širom svijeta poslije prirodnih katastrofa, ali grade i škole i obezbjeđuju smještaj i hranu ugroženima, a i dan danas je u potpunosti posvećena istoj.

– Život ima svoje načine da vam da lekcije. Bila sam izuzetno uspješna. Bila sam srećna sa svojim vjerenikom i uživali smo na romantičnom odmoru. Za nekoliko sekundi doživjeli smo da se prelijepa šetnja pretvori u pakao koji je uništio mnoge živote. Naučila sam da je sve moguće u bilo kom trenutku. Niko ne zna šta će se desiti i svaki trenutak je dar. Kada sam bila u bolnici i nisam znala da li ću ikada hodati, rekla sam sebi: “Pa, još uvijek imam oči i uši!”. Izgubila sam partnera, ali sam još uvijek imala porodicu. Zahvalnost može da pobijedi svako beznađe – ispričala je prošle godine Nemcova, piše Blic Žena.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO