Hronika

TUGA NA MJESTU POGIBIJE GRUA Drugovi popularnog repera nijemi od bola stoje kraj čamca

Drugovi poznatog repera Dalibora Andonova Grua, koji je poginuo danas u Zemunu, nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu, i dalje nijemo stoje kraj čamca kojim su ga izvukli iz vode.

TUGA NA MJESTU POGIBIJE GRUA Drugovi popularnog repera nijemi od bola stoje kraj čamca
FOTO: VLADIMIR ŽIVANOVIĆ/RAS SRBIJA

Tragedija se dogodila oko 15.20 časova, a Hitna pomoć koja je ubrzo stigla na lice mjesta mogla je samo da konstatuje smrt.

Više od tri sata nakon nesreće, trojica Gruovih prijatelja su i dalje na mjestu tragedije. Oni stoje kraj čamca, u kojem je još Daliborovo tijelo i nijemo gledaju u vodu.

Svako malo neko od prolaznika pita šta se dogodilo, ali oni samo odmahuju glavom i mole ih da produže dalje.

Kako su ispričali očevici za Blic, poznatog repera je vjerovatno udarila šipka. Kažu da je Gru vozio dasku sa zmajem i da se zmaj podigao dva ili tri puta, te je tada nastao problem.

Misle da je udario glavom o šipku, i da je potom pao u vodu i vjerovatno se utopio iako je bi odobar plivač i zavisnik od ekstremnih sportova. Sumnja se da se Gru onesvijestio, ali se ne zna još tačno – kaže nam jedan od prolaznika.

Pročitajte još

Radnik splava koji se nalazi nedaleko od mjesta gdje se dogodila tragedija kaže da nije video trenutak kada je Gru pao u vodu, već samo ugledao policiju.

– Nisam vidio tačno šta se dogodilo, iako sam u to vrijeme bio na splavu. Počeo je da duva jak vjetar, nevrijeme je bilo užasno i pljuštala je jaka kiša. A onda sam video da je stigla policija – ispričao je radnik obližnjeg splava.

Gru je muzičku karijeru počeo devedesetih godina. On je 1995. godine izdao prvi rep album u Srbiji, a naredne godine najuspješniji rep album u Srbiji “Gru 2”. Gru je dio stare škole repa kojoj su pripadali “Montenigers”, “C-Ya”, “Who is the best”. Njegovi najveći hitovi su “Biću tu”, “Pravi broj”, “I dalje me žele”, itd…