Hronika

TUGA OKOVALA PORODICU MALE ANĐELE Stric po rijeci tražio bratanicu, dvoje djece preživjelo strašnu nesreću

Slatina kod Brodareva danas je iz sveg glasa oplakivala Anđelu Dulović (12) koja je juče popodne, džipom u kojem je putovala sa stricem Milošem Dulovićem (35) i dvije njegove ćerke, sletjela u omanju rijeku i izgubila život.

TUGA OKOVALA PORODICU MALE ANĐELE Stric po rijeci tražio bratanicu, dvoje djece preživjelo strašnu nesreću
FOTO: BRODAREVSKE VIJESTI/PROMO

Tuga božija… Ne može čovjeku da uđe u glavu da djevojčice koja je pljenila ponašanjem i bila omiljena u selu više nema… Vaspitano i pametno dijete, uvijek nasmijano i razdragano – uspjevali su nekako da izuste utučeni mještani Slatine, tihim glasom koji se mješao sa lelekom iz kuća familije Dulović, piše Blic.

Iz džipa koji se tumbao niz ambis i koji je bočno pao u rijeku, Miloš Dulović je uspio da se izvuče, a onda sa komšijom izvukao svoje dvije ćerke koje su bile mokre do gole kože. Uslijedila je panična potraga za Anđelom koja je ispala iz vozila.

– Bio sam stotinak metara niz rijeku kada je naišao taj komšija koji je gledao nesreću i pomagao Milošu, dotrčao do mene, sav mokar i pogubljen, i povikao „sletio džip, nema djeteta“. Dvadesetak minuta prije toga on i Miloš su gazili rijeku gore – dole tražeći djevojčicu. Otrčao sam sa njim na lice mjesta, u hladnoj i mutnoj vodi do koljena pokušavali smo da pronađeno Anđelu – kaže jedan od žitelja Slatine.

U međuvremenu Miloš Dulović je svoje dvije promrzle ćerke ubacio u auto koje je naišlo putem i povezao ih u dom zdravlja u Brodarevo. O sudbini njegove sinovice tada se još nije ništa znalo.

U to vrijeme nekoliko seljana uspjelo je da pridigne džip, ispod koga je na površinu isplivala Anđela. Uzeli su je na ruke i iznjeli na put pokušavajući da je spasu, dali joj vještačko disanje.

Pročitajte još

– Nije davala nikakve znakove života. Sluteći najgore okupljeni narod je počeo da kuka iz sve glasa – kaže Nedžak Kriještorac iz Slatine.

Unijeli su je u automobil i krenuli ka Prijepolju u nadi da će ljekari uspjeti da je spasu. Utom se na mjestu nesreće pojavio Anđelin otac, Milošev rođeni brat Veljko. Nada je tinjala sve dok iz Prijepolja nisu stigle crne vijesti. Anđela je bila jedno od petoro djece u svojoj porodici, a nedavno je dobila brata.

Vozio sa 1,4 promila

Miloš Dulović, pošto je odvezao ćerke u Brodarevo, se vratio u Slatinu, a na mjestu nesreće bila je patrola policije.

Bio je pozitivan na alko testu, zbog čega mu je uzet uzorak krvi a koji je pokazao da je imao 1,4 promila alkohola.

Juče mu je oređeno zadržavanje poslije kojeg će biti predat Višem tužilaštvu u Užicu.