Sudbine

Tuga u Brčkom: Uz suze sahranjeno sedam žrtava stravičnog požara (VIDEO)

Uz suze i neizmjernu tugu danas je u Brčkom sahranjeno sedam žrtava požara koji je zahvatio porodičnu kuću u naselju Suljagića sokak.

Tuga u Brčkom: Uz suze sahranjeno sedam žrtava stravičnog požara (VIDEO)
FOTO: AVAZ TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Omer i Fahrija Salihović, njihova unuka Mirela i četvero maloljetne djece stradali su u požaru koji je njihovu kuću zahvatio protekle subote. Četiri dana kasnije njih sedmoro uz suze i jecaje ispraćeni su na vječni počinak.

Sahrana kojoj su prisustvovali članovi porodice, rodbina, prijatelji i ostali građani Brčkog obavljena je u poslijepodnevnim satima na Gradskom groblju Meraje.

Pročitajte još

Neimaština i problemi ove romske porodice uzeli su danak u ranim jutarnjim satima u subotu, kada je u njihovoj porodičnoj kući, bez električne energije, došlo do izbijanja požara. Najvjerovatnije su ga prouzrokovale svijeće, a dosadašnja istraga je pokazala da vatra nije namjerno podmetnuta.

Za Omera, Fahriju, njihovu unuku i još troje maloljetne djece koji su stradali na mjestu događaja utvrđeno je da je smrt nastupila usljed trovanja ugljen-monoksidom.

Naknadno, četvrto dijete starosti oko pet godina, preminulo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Sedam članova porodice Salihović uspjelo je preživjeti, a oni su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz brčanske bolnice.

Vlast u Brčkom potvrdila je da se ovakva tragedija u ovoj regiji ne pamti.

Na području Brčkog ove srijede prevladavala je sablasna tišina, a na području distrikta na snazi je Dan žalosti. Takođe, Dan žalosti istim povodom proglašen i u Federaciji BiH, piše Kliks.

Prihvati notifikacije