Društvo

TUGA ZBOG HRABROG DJEČAKA Srbija se oprostila od malog Isaije Pantića

U Beogradu je u srijedu organizovan komemorativni skup u pomen dječaku Isaiji Pantiću.

TUGA ZBOG HRABROG DJEČAKA Srbija se oprostila od malog Isaije Pantića
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović/Promo

Nasuprot tradicionalnim običajima, porodica Pantić je željela da sjećanje na malog Isaiju ne blijedi prikazavši video inserte iz njegovog života koji su nastali u posljednje dvije godine i pet mjeseci tokom neprestane borbe sa neizvlječivom bolešću.

Pored članova porodice i prijatelja komemorativnom skupu prisustvovali su i predsjednik FK Partizan Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura, Ivica Iliev, Ivica Kralj, Ivan Ćurković, trener crno-bijelih Savo Milošević sa stručnim štabom i prvim timom kluba iz Humske.

Kroz poruke sportskih asova Predraga Mijatovića, Radomira Antića, Vlade Divca i Bogdana Bogdanovića smjenjivali su se govornici koji su uputili posljednji pozdrav hrabrom dječaku Isaiji Pantiću.

Otvorivši komemorativni skup Željko Pantić je objasnio zašto je želio da izbjegne konvencionalne običaje i na ovaj način se oprosti od svog sina.

Potom su se od Isaije rastali Dobrivoje Tanasijević Dan Tana, golman FK Partizan Vladimir Stojković, školska drugarica Bojana Radovanović, kao i Isaijina majka, Ivana Pantić.

Pored slika za života i omiljenih predmeta, posebno mjesto na komemorativnom skupu zauzimao je i vijenac koji je poslao kraljevski klub Real Madrid.

Komemoraciju je zatvorio otac preminulog dječaka, najavivši otvaranje “Fondacije Isaija Pantić” koja će raditi pri fondu “Ana i Vlade Divac”, a koji će pomagati roditeljima i djeci oboljeli od neizlječivih bolesti.

(FK Partizan)