Hronika

"Tukao ju je, ponižavao i KONTROLISAO NJENO KRETANJE" Tužilaštvo predložilo pritvor za muškarca koji je UBIO ŽENU (50) u stanu, pa njenu smrt prijavio policiji

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Nemanja Š. (41) zbog sumnje da je 21. juna ubio svoju vanbračnu suprugu S.R. (50) koju je prethodno zlostavljao.

mjesto gdje se desilo ubistvo žene na voždovcu
FOTO: RINGIER

Osumnjičeni je na saslušanju iznio svoju odbranu, navode u Višem javnom tužilaštvu.

– Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Nemanji Š. odredi pritvor da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu, kao i jer je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. Osumnjičenom se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor – piše na sajtu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, piše Blic.

Pročitajte još

“Kontinuirano je tukao, ponižavao i kontrolisao njeno kretanje”

Kako kažu, postoje osnovi sumnje da je Nemanja Š. 21. juna u večernjim časovima, nakon verbalne rasprave, rukama i nogama nanio više udaraca S.R. po tijelu, kao i “najmanje jedan udarac u predjelu glave čvrstim predmetom, usljed kojih povreda je oštećena preminula”.

– Takođe se sumnja da je Nemanja Š. kontinuirano od zasnivanja vanbračne zajednice u prethodnih 10 godina, zlostavljao S.R, tako što ju je tukao, ponižavao, kontrolisao njeno kretanje, druženje i raspolagao njenim novčanim prihodima – zaključuju u Višem javnom tužilaštvu.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu